Koje namirnice nikako ne bi terebalo da podgrevate u mikrotalasnoj -

Koje namirnice nikako ne bi terebalo da podgrevate u mikrotalasnojmontekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Mikrotalasna pećnica je jednostavna za upotrebu jer na brz način možete podgrejati hranu.

Iako hrana iz mikrotalasne nikada nije tako dobra kao sveža ne možemo poreći da je dobar način da dobijemo porciju tople hrane uz minimalan napor, pogotovo nakon napornog dana na poslu. Međutim, postoje neke namirnice koje nikada ne bi trebalo da podgrevate u mikrotalasnoj pećnici.

Pirinač

Jedna od tih namirnica je pirinač. Pogrešno podgrevanje pirinča može dovesti do trovanja hranom koja je uzrokovana bakterijom Bacillus cereus. Pirinač pre nego što stavite u frižider ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena. Zatim kada ga ponovo podgrevate, potrebno je da pirinač potpuno zagrejete. Pirinač koji vam je u frižideru stajao duže od dana nemojte stavljati u mikrotalasnu, bolje ga bacite.

Ljute paprike

Ljute paprike nikada nemojte podgrevati u mikrotalasnoj pećnici jer one sadrže kapsaicin. Kada ih stavite u mikrotalasnu ekstremno visoke temperature uzrokuju isparavanje, a para koju ove paprike ispuštaju može biti veoma intenzivna, pa vas može peći za oči i grlo.

Brokoli

Da, ovo povrće se veoma lako zagreva u mikrotalasnoj, ali je podgrevanje štetno zato što nestaje 97 odsto svih njegovih hranljivih sastojaka.

 

Krompir

Dobra vest je da nekuvani krompir možete stavljati u mikrotalasnu, ali problem je zagrevanje krompira koji je već skuvan. Krompir sadrži C. botulinum, koji je vrsta bakterije koja raste na krompiru i može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Dakle, podgrevanje krompira nije dobra ideja.

Pečurke

Ako ste kuvali pečurke i ostalo vam ih je možda je bolje da ih bacite jer ne bi trebalo da ih podgrevate. To je zato što su pečurke izuzetno osetljive na loše bakterije i druge mikroorganizme.

Tags: ,

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.