Koliko često treba čistiti toplomer? -
koliko cesto treba cistiti toplomer, kako ocistiti toplomer

Koliko često treba čistiti toplomer?


Toplomer treba očistiti pre i nakon svake upotrebe. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) zdravstvenim ustanovama predlaže da se toplomeri, kao i ostali medicinski instrumenti, dezinfikuju posle svake upotrebe.

"Čišćenje toplomera pomaže u sprečavanju širenja klica ili infekcija", kaže Dipti Mundkur, doktorka interne medicine iz Fresna u Kaliforniji.

Merenje temperature je prva stvar koju ćete uraditi nakon što posumnjate da ste bolesni. Upravo zato čišćenje toplomera, koji je izložen različitim klicama, može pomoći da se drugi ne razbole, naročito sada kada je prisutan virus korona.

Studije takođe pokazuju da bi dezinfekcija uređaja za negu pacijenata, uključujući toplomere, mogla smanjiti širenje patogena odgovornih za bolesti poput dijareje i infekcije urinarnog trakta, piše Insider.

Kako očistiti digitalni toplomer?

Ovo su najčešće korišćeni toplomeri jer brzo pružaju precizne rezultate i jednostavni su za upotrebu. Koriste ih zdravstveni radnici u bolnicama, kao i obični ljudi u svojim domovima.

Operite vrh toplomera hladnom vodom. Obrišite toplomer maramicama na bazi alkohola, najmanje 70 odsto alkohola, ili natopiti maramicu alkoholom, takođe najmanje 70 odsto i obrisati vrh.

Zatim isperite toplomer da uklonite alkohol. Na kraju ga obrišite mekom krpom. Ponovite ceo postupak još jednom nakon upotrebe.

Umesto alkoholom toplomeri se mogu očistiti i antibakterijskim tečnim sapunom, kaže dr Mundkur.

Ali izbegavajte pranje displeja na digitalnom toplomeru kako biste sprečili oštećenja zbog uticaja vode.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti