Koliko šećera smemo da unesemo u toku jednog dana -
unos šećera u organizam

Koliko šećera smemo da unesemo u toku jednog danamontekristo 0507


Najveći problem ishrane mnogih jeste prevelika konzumacija šećera koji se nalazi u velikim količinama u našim omiljenim pićima i namirnicama. Preveliki unos šećera dovodi do mnogobrojnih problema, a najveći je, naravno, dijabetes koji može ozbiljno ugroziti život.

Zato je vrlo važno da vodite računa o vašem dnevnom unosu šećera i da se trudite da ne preterujete, jer je to jedini način da ostanete zdravi.

Doktori kažu da je normalan unos šećera na dnevnom nivou oko 30g - 37g, međutim, prvo morate shvatiti koliko je zapravo 37g šećera. Kada se kaže „30 grama“ to ne deluje kao velika količina šećera, međutim, kada vam kažemo da u jednoj kašikici stane 5 g šećera, tada imate bolju predstavu o kolikoj količini se radi.

Po ovoj računici, to znači da muškarci tokom jednog dana mogu maksimalno da unesu 9 kašikica šećera, dok se za žene taj broj smanjuje na 7 kašikica. Dakle, kao što možete videti, vrlo mala količina šećera zadovoljava vaše dnevne potrebe, a sve preko toga dovodi do gojaznosti i do slabljenja vaših organa i krvnog sistema.

Na osnovu ovoga, lako je videti zbog čega je dijabetes jedna od najrasprostranjenijih bolesti, jer na vrlo lak način premašujete dnevni unos šećera.Zbog toga se maksimalno morate truditi da izbacite namirnice koje su prepune šećerom, kao što su gazirani sokovi i slatkiši, jer ćete na taj način drastično smanjiti štetan uticaj šećera.

(Muskimagazin.rs)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.