Kora organskog limuna zdravija od limunovog soka -
zdravlje, limun, kora organskog limuna, organski limun, sok

Kora organskog limuna zdravija od limunovog sokamontekristo 0507


Verovali ili ne, ali kora limuna je zdravija od limunovog soka, ali je veoma bitno da je iz organske proizvodnje.

Vitamini A i C, kalcijum, kalijum i vlakna u kori limuna potpomažu rad srca, mišića, očiju, nervnog sistema i digestivnog trakta. Sa druge strane, polifenoli koji su nađeni u kori ovog citrusa imaju svojstvo jakih antioksidanasa koji se mogu koristiti prilikom lečenja bolesti poput kancera.

Zato kada budete sledeći put cedili limun, setite se svih prednosti koje plod ovog citrusa nudi. Jedini je preduslov da limun bude iz organske proizvodnje.

Obilje kalcijuma i vitamina C pomaže održavanju zuba i kostiju., a samo 100 grama kore limuna obezbeđuje nešto više od 13 procenta dnevnih potreba odraslog čoveka za kalcijumom! Vitamin C ima ulogu u sintezi proteina kolagena, koji je esencijalan za zdravlje ligamenata, tetiva, kože i hrskavica.

Limunovo ulje koje se dobija iz kore limuna je bogato d-limonenom, antioksidantom koji se pokazao odličnim u borbi protiv raka dojke i debelog creva.

Snižava krvni pritisak, kao i snižavaju nivo holesterola što doprinosi zdravlju srca.

Preporučuje osobama koje pate od neredovne stolice, želudačnog čira i želudačne kiseline.

Vlakna imaju značajnu ulogu u regulaciji telesne težine, ali i umanjenju rizika od dijabetesa.

Unutar ljudskog tela, karotenoid se prevodi u vitamin A, koji je važan za zdrav vid i smanjuje rizik od očnih infekcija.

Ekstrakt limunove kore ima antibakterijsko dejstvo, pa se potencijalno može naći kao savremeni antibiotik u borbi protiv nekoliko vrsta bakterija. Istraživanja na životinjama su takođe pokazala da kora limuna nosi potencijal u tretmanima za brže zarastanje rana.

Pored antimikrobnog dejstva, kora limuna sadrži jedinjenja koja dovode do sužavanja pora, što je čini pogodnom za tretiranje akni. Esencijalna ulja limunove kore će uticati na čišćenje.

(NovostI)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.