Kosa vam se brzo masti? Evo rešenja! -
nega kose, masna kosa

Kosa vam se brzo masti? Evo rešenja!

Ako ste primetile da vam se kosa masti već dan nakon pranja, a osim toga izgleda vrlo beživotno, vrlo verovatno činite niz pogrešnih stvari koje ostavljaju svoj trag na vašoj kosi.

Na kosu utiču mnogi faktori, neki od njih čak nisu usko povezani sa njom, a ovo su tri glavna na koja bi trebalo da obratite pažnju:

Ishrana

Ako vaša ishrana sadrži velike količine ulja (od zdravih do nezdravih), vrlo verovatno i ona utiču na brzinu kojom vaše vlasište luči masnoću. Pokušajte smanjiti unos ulja, barem onih nezdravih, a umesto njih konzumirajte veće količine voća i povrća.

Učestalost pranja kose

Ako mrzite prati kosu svakodnevno – imamo odličnu vest za vas. Mnoga istraživanja pokazala su kako se ulja znatno više luče na čistoj nego na kosi koja nije sveže oprana. Pokušajte smanjiti pranje kose na dva do tri puta nedeljno, a između pranja po potrebi se poslužite šamponom za suvo pranje.

Preparati

Vrlo je važno sa čime perete i negujete kosu. Ono što bi trebalo da izbegavate su proizvodi čija etiketa tvrdi da su za suvu i oštećenu kosu te oni koji obećavaju zaglađivanje i sjaj kose. Bilo bi idealno kada proizvodi koje koristite ne bi sadržavali sulfate, parabene ni silikone koji na vašoj kosi mogu učiniti dugoročnu štetu.

(Krstarica)Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.