fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

polozaj za spavanje, najbolji polozaj za spavanje

Najbolji položaj za spavanje, ujutro se budite bez bolova

Preventivne mere koje možete preduzeti ako se budite s bolovima mogu biti izbegavanja određenih položaja za spavanje ili određenih jastuka.

– Spavanje s rukom iznad glave duže vreme može dovesti do bola. Spavanje s jastukom koji omogućuje da se vrat odmara pod neobičnim uglovima ili spavanje s podignutim nogama takođe može dovesti do neugodnih situacija. Čak i spavanje dok sedite u uspravnom položaju može dovesti do povreda glave i vrata – kaže Lauri Leadley, predsednica centra za dijagnostiku spavanja ‘Valley Sleep’.

Još jedan problematičan položaj obično je spavanje na stomaku, a Leadley savetuje da ga izbjegavate, ako je ikako moguće.

– Spavanje na stomaku može opteretiti leđa i vrat kao i prouzrokovati više okretanja i nemira tokom noći – kaže ona.

Najbolji položaj za spavanje kako biste izbegli bol? Leadley objašnjava da je dobro pokušati spavati, ili barem zaspati, na leđima.

– Spavajte u ravnom položaju s rukama uz bokove i na leđima, ako možete. Spavanje na leđima pomaže u ublažavanju bolova u vratu, ramenima i leđima – dodala je.

Još jedan dobar položaj za spavanje je na boku, ali ne u jako uvijenom fetalnom položaju.

– Ovo omogućuje kičmi da ostane u neutralnom položaju i pomaže kod bolova u vratu, ramenima i leđima – govori Leadley, a piše Real Simple.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.