fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

skupa kozmetika, kozmetika, dermatologija

Ne bacajte uludo novac kupujući skupu a neefikasnu kozmetiku

Uštedite nešto i odlučite da više nećete kupovati preparate koji, u stvari, ne čine puno za vaš dobar izgled. Više nego ikad znamo koliko je važno ne trošiti previše, pa je pametno razmišljati i kupujete li proizvode kojima nećete postići ono što ste zamislili. Ovih osam proizvoda neće vam pomoći da izgledate dobro, a nisu baš jeftini, upozoravaju dermatolozi.

Skupa sredstva za čišćenje lica

Sredstvo za čišćenje na koži ostaje jako kratko, tek da se očiste ostatci šminke i ostalih nečistoća i to je doslovno sve što se od njega traži – da dobro čisti prljavštinu. Dermatološkinja Kristin Čoi Kim iz Santa Monike smatra da postoji bolja stvar u koju treba uložiti, a to je četkica za čišćenje. Potražite jeftiniju varijantu četkice koja nežno vibrira kako bi kožu u potpunosti očistila, piše Ordinacija.hr.

Moderni proizvodi za sprečavanje starenja kože

Otrov zmije ili nešto slično može zvučati privlačno, pa čak i imati neke dobrobiti, ali ništa od toga nema naučne dokaze na svojoj strani, navodi Kim.

Skupe zaštitne kreme

Najbolja je krema ona koju ćete koristiti, a ako kupujete na osnovu izgleda pakovanja ili mirisa, ne činite to više i zapamtite da ne morate trošiti puno novca da biste zaštitili lice od sunca. “Skupa ambalaža ne znači bolji proizvod”, ističe dermatološkinja.

Kreme protiv celulita

“Celulit je kompleksan problem kojeg se nećete rešiti nijednom kremom, pa savetujem da ne uzimate najskuplje proizvode s police”, navodi Kim.

Dodaje da neke kreme mogu privremeno da „ispeglaju“ kožu, ako sadrže kofein, pomažu i pri izlučivanju vode, što jeste jedan od glavnih problema celulita. Ali, ono što je glavno jeste voditi računa o ishrani i vežbati.

Kreme protiv strija

I njih zaobiđite u širokom luku, jer da deluju niko ne bi imao strije. Jedini izuzetak je retinol, za koji je dokazano da nakon šest meseci korišćenja može da poboljša izgled strija. Uz to, možete porazgovarati s dermatologom o laserskim zahvatima, a neki od njih mogu stimulisati proizvodnju kolagena i tako umanjiti vidljivo crvenilo.

Proizvodi za sužavanje pora

Mnogi proizvođači nisu potpuno iskreni kada nude svoju pomoć za vaše pore tj. proizvodi na bazi silikona mogu da pomognu tako da će samo kratko one biti manje vidljive, ali ništa ne obećava da će one potpuno nestati.

Kim napominje da su pore određene genetikom, i ništa ih ne može trajno ukloniti.

Preparati iz salona

Ne postoji neka fundamentalna razlika prilikom korišćenja tehnologije i sastojaka za proizvode koje možete kupiti u salonima, pojašnjava hemičar Rendi Šuler.

Kreme s visokim zaštitnim faktorom

Ako verujete da će faktor 100 duplo jače blokirati UV zrake, niste jedini. Jedan od najvećih mitova vezanih za zaštitu od sunca je da će visoki faktor bolje štititi, a oni u stvari pružaju samo malo bolju zaštitu.

Stvarnost je ova: Faktor 15 blokira 93 posto, onaj od 30 – 95 posto, a onaj od 50 do 97 posto. Bez obzira na ove male razlike, ljudi i dalje kupuju kremu na kojoj piše najveća brojka. No, tu je i još jedna zamka, a to je da osobe koje se mažu faktorom 50 ostaju na suncu puno duže od onih koji se mažu faktorom 15, jer imaju veći osećaj sigurnosti, piše Ordinacija.hr.

(N1 Hr)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.