fbpx
najstetnije pice za zube

Ni kafa ni vino: Ovo je najštetnije piće za zube, požute za tren

Uprkos mnogim trikovima, za belji osmeh ispostavilo se da ipak nema dovoljno dobrog trika osim dobre brige o zubima.

Ako se u želji da sačuvate svoj blistavi osmeh odričete možda koje šolje kafe ili čaše crnog vina jer mislite da su upravo oni glavni „krivci“ za obojene zube, sada možete da se opustite, jer stomatolozi su otkrili kako i kafa i vino manje boje zube od čaja.

Postoji nekoliko stvari kod kojih šminka jednostavno ne može da pomogne, a blještavi osmeh je jedna od njih.

Nažalost, profesionalno izbjeljivanje zuba može da košta poprilično mnogo. Nije ni čudo što se mnogi trude da očuvaju nijansu svojih zuba. Ako imate naviku da započnete dan kafom, a završite ga sa čašom crvenog vina, možda se često zateknete tražeći pastu za zube sa velikom „snagom izbeljivanja“.

Međutim, prema zubarki Ini Čern, najveći krivac za boju zuba nije kafa ili vino. To je zapravo čaj.

„Tačno je da čaj boji zube više od kafe zbog visoke koncentracije tanina“, kaže Čern i dodaje da su tanini skup gorkih i antiupalnih spojeva.Što se tiče bojenja zuba, doktorka Čern kaže da nisu svi čajevi jednaki, neki su skloniji obojenju zuba od drugih. Nije iznenađujuće što ona objašnjava da to zavisi od sadržaja tanina u čaju.

„Količina tanina u bilo kojoj vrsti čaja varira od proizvođača do proizvođača, ali sa sigurnošću se može reći da crni čaj ima najveću količinu, dok zeleni čaj ima mnogo nižu količinu.“, navodi Čern.

Takođe, mnogi biljni čajevi su bez tanina.

Čajevi bez tanina uključuju većinu čajeva bez kofeina ili biljnih čajeva poput onih od đumbira, šipka, kamilice, jasmina i hibiskusa.

To što crni čajevi imaju visoku količinu tanina ne znači da treba da ih izbegavate.

Svi čajevi imaju zdravstvene prednosti i ovaj nije izuzetak.

Kako da sprečite mrlje na zubima nastale pijuckanjem čaja

1. Dodajte čaju malo mleka. Iako se čini gotovo previše očitim, ali da, ovo će posvetliti boju.

2. Ako volite da pijete svoj čaj bez mleka, onda čaj možete da ispijate i kroz slamčicu, čime se minimalizuje kontakt tekućine sa zubima.

3. Pijenje vode i pranje zuba nakon konzumiranja čajeva s visokim udelom tanina takođe mogu da pomognu.

S ovim savetima odobrenim od stručnjaka ne morate da se dvoumite između uživanja u omiljenom napitku čaja i belih zuba, a što je najvažnije možete da se malo manje brinete o svojoj rutini pijenja kafe.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble