Omiljeni napitak mnogih pomaže u borbi sa kilogramima -

Omiljeni napitak mnogih pomaže u borbi sa kilogramima


pancevo, beograd, novi sad

Predstavljeni su rezultati istraživanja koje bi vas moglo naterati da podignete čašu i nazdravite.

Naime, naučnici su otkrili da postoji pivo bogato probiotičkim mikrobima - bakterijama i kvascima koji su zaslužni za mnoštvo pozitivnih učinaka, od borbe protiv gojenja do boljeg sna.

Kako se čini, tajna piva koja su bogata tim mikrobima je u činjenici da se fermentišu dva puta - jednom u pivnici, a potom opet u flaši.

Druga fermentacija povećava jačinu piva i stvara intenzivniji i oštriji ukus. Važno je za zdravlje da fermentacija u boci koristi različitu vrstu kvasca u odnosu na tradicionalni pivski kvas.

Takođe, fermentacija koja se događa u boci koristi drugačiji soj kvasca za razliku od tradicionalnog pivskog kvasa. Taj kvas ne pretvara samo šećer u zrnu u alkohol nego i pomaže u stvaranju kiselina koje uništavaju bakterije zbog kojih se razbolevamo.

"Dobijate jače pivo koje je veoma, veoma zdravo", objasnio je profesor sa Univerziteta u Amsterdamu Erik Klasen, ali je i istakao da "ne želi da ljudi shvate to kao dozvolu da više piju".

"U visokim koncentracijama alkohol je loš za creva, ali ako pijete samo jedno od ovih piva svaki dan, to bi moglo da bude dobro za vas", objasnio je Klasen.

Takođe, istraživanje sa Univerziteta u Nebraski u SAD pokazalo je da pojedine flaše piva sadrže i do 50 miliona probiotičkih ili "dobrih" bakterija. Jednom kada se one nađu u crevima, probiotske bakterije ubijaju suparničke "loše" bakterije povezane s brojnim bolestima, piše Daily Mail.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

Komentre omogućio K-013.com

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti