Omiljeni napitak mnogih pomaže u borbi sa kilogramima -

Omiljeni napitak mnogih pomaže u borbi sa kilogramimamontekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Predstavljeni su rezultati istraživanja koje bi vas moglo naterati da podignete čašu i nazdravite.

Naime, naučnici su otkrili da postoji pivo bogato probiotičkim mikrobima - bakterijama i kvascima koji su zaslužni za mnoštvo pozitivnih učinaka, od borbe protiv gojenja do boljeg sna.

Kako se čini, tajna piva koja su bogata tim mikrobima je u činjenici da se fermentišu dva puta - jednom u pivnici, a potom opet u flaši.

Druga fermentacija povećava jačinu piva i stvara intenzivniji i oštriji ukus. Važno je za zdravlje da fermentacija u boci koristi različitu vrstu kvasca u odnosu na tradicionalni pivski kvas.

Takođe, fermentacija koja se događa u boci koristi drugačiji soj kvasca za razliku od tradicionalnog pivskog kvasa. Taj kvas ne pretvara samo šećer u zrnu u alkohol nego i pomaže u stvaranju kiselina koje uništavaju bakterije zbog kojih se razbolevamo.

"Dobijate jače pivo koje je veoma, veoma zdravo", objasnio je profesor sa Univerziteta u Amsterdamu Erik Klasen, ali je i istakao da "ne želi da ljudi shvate to kao dozvolu da više piju".

"U visokim koncentracijama alkohol je loš za creva, ali ako pijete samo jedno od ovih piva svaki dan, to bi moglo da bude dobro za vas", objasnio je Klasen.

Takođe, istraživanje sa Univerziteta u Nebraski u SAD pokazalo je da pojedine flaše piva sadrže i do 50 miliona probiotičkih ili "dobrih" bakterija. Jednom kada se one nađu u crevima, probiotske bakterije ubijaju suparničke "loše" bakterije povezane s brojnim bolestima, piše Daily Mail.

Tags: ,

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.