Onlajn savetovalište za dijabetičare -

Onlajn savetovalište za dijabetičaremontekristo 0507


Dijabetološki savez Srbije pokrenuo je projekat "Poveži i podrži" gde će se održati serija virtuelnih sastanaka preko Zoom platforme pružiti savetodavna, stručnu i psihološku podršku svim osobama sa dijabetesom.

Prvi ovakav sastanak na kojem učestvuje endokrinolog iz KC Srbije i psiholog biće organizovan u sredu, 13. maja, a već sledeći u nizu sastanaka će biti održan u četvrtak 14. maja sa endokrinologom iz KC Vojvodine i petak 15. maja sa endokrinologom iz ZC Zaječar, saopštio je Dijabetološki savez Srbije.

Sastanci ove nedelje počinju od 18 sati, a svi zainteresovani mogu da se priključe sastanku jednim klikom na link koji će biti postavljen na fejsbuk stranici Dijabetološkog saveza Srbije i zvaničnom sajtu www.diabeta.net.

Osobe sa dijabetesom moći će anonimno da postave pitanja endokrinologu i psihologu, i na taj način razreše nedoumice koje imaju u ovom trenutku.

Ovo je samo prvo u nizu savetovališta, s obzirom na to da će u narednih mesec dana Dijabetološki savez Srbije, u saradnji sa endokrinolozima, dijabetolozima i psiholozima, organizovati ukupno 18 ovakvih onlajn sastanaka savetovališta.

Predsednik Dijabetološkog saveza Srbije Aleksandar Opačić kaže da su se za onlajn savetovalište odlučili jer se u poslednja dva meseca, pojavilo mnogo tačnih, ali i netačnih informacija u vezi sa pandemijom virusa korona i dijabetesom.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.