Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ova biljka postoji samo na Balkanu, čini čuda za vas, a retko je koristimo - | K-013 Portal
lekovito bilje, smilje

Ova biljka postoji samo na Balkanu, čini čuda za vas, a retko je koristimoOva biljka je i više nego lekovita

Moć ove biljke je ogromna a veoma je zapostavljena jer mnogi ni ne znaju kolika je njega blagodet za naše zdravlje. Smilje je u narodu je poznata kao biljka besmrtnosti, žute je boje i interesantnog izgleda, a u jednom njenom cvetu može se, osim mirisne note, pronaći i sjajan izvor blistavog tena, pa i dobrog raspoloženja.

Zanimljiva činjenica je ta što smilje raste na Balkanu.

Stručnjaci tvrde da žene umesto da troše silne pare na kozmetičke preparate, odluče se za ovo sredstvo podmlađivanja jer će biti i više nego delotvornije nego neko hemijsko tretiranje.

Svoju posebnost ono duguje posebnim sastojcima, antioksidansima, koji regenerišu molekularna oštećenja kože. Pored toga, sadrži flavanoide, etarsko ulje, tanine i mnoge drug elemente koji su od vitalnog značaja za blistavost tena.

Ono se smatra tajnom lepote žena sa Mediterana jer ga one svakodnevno koriste i njime neguju svoju blistavu kožu.

Međutim, kada je reč o nezi kože, ulje od smilja sprečava njeno isušivanje dajući joj vlažnost i čineći je mekšom i sjajnijom. Ukoliko imate problem s ožiljcima od akni poželjno je tretirati kožu tim preparatom jer će nakon izvesnog vremena smanjiti tragove oštećenja kože.

Za one sa zrelom kožom važna informacija je da revitalizuje kolagen i koži obezbeđuje dovoljno vezivnih vlakana koje se izgube prilikom starenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.