fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

dijabetes, simptomi dijabetesa

Ove 3 promene mogu biti simptom dijabetesa

Činjenica je da simptomi povišenog šećera dugo ostaju neprimećeni, što povećava rizik od razvoja srčanih problema ili oštećenja nerava

Kako navode lekari, najčešći skriveni simptomi visokog šećera u krvi su neobični trnci u različitim delovima tela.

Do ovog stanja dolazi tako što hiperglikemija oštećuje nervne završetke.

Još jedan znak bolesti je svrab kože i dugo vreme zarastanja modrica.

– Dijabetes ima mnogo ranih simptoma, a neki su prilično nejasni. Ako ih primetite, probajte da što više jedete hranu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, dosta proteina i lisnatog povrća. Izbegavajte slatka pića i pijte najmanje dva litra vode dnevno. Moguće je da će za nekoliko dana svi ovi znaci nestati – kažu lekari iz klinike “Vein UNC Health Care”, prenosi PinkVilla.

Stručnjaci su objasnili i da ponekad ovi simptomi nisu povezani sa dijabetesom, već mogu da budu posledica prekomernog unosa ugljenih hidrata sa kojima telo ne može da se nosi.

Na primer, peckanje može biti izazvano lošom cirkulacijom krvi, a svrab uzrokovan alergijama ili ekcemom.

Međutim, ako se bar dva od ovih nekoliko simptoma pojave istovremeno, preporuka je da se obratite lekaru. Ako se ne leči, dijabetes povećava rizik od srčanih oboljenja ili moždanog udara, kao i problem sa bubrezima.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.