Da li ćemo samo piti vodu ili ćemo organizmu pomoći da nadoknadi tečnosti na sledeći način, konzumiranjem namirnica sa visokim procentom vode kao što je lubenica, dinja, krastavac, paradajz, tikvice. Preporuka je kombinovano, piše Danas.

Lubenica sadrži 92 odsto vode, pored hidratacije ova namirnica će nam doneti i dovoljnu količinu voćnih šećera, a uticaće dobro u borbi protiv celulita i na poboljšanje tena.

Dinja poput lubenice sadži visok procenat vode 90 odsto, zahvaljujući kojoj hidrira orgnizam, hladi i osvežava. Dinja je veoma ukusna, primamljivih lepih boja, i može se kombinovati u voćnoj salati, ali i u slanoj varijanti sa pršutom.

Krastavac sadrži 95 odsto vode u svom sastavu, veoma će nam pomoći u eliminaciji nataloženih otrova iz tela. Poznato je da utiču na zdravlje kože, te su sastavni deo kozmetičkih preparata.

Paradajz pored visokog procenta vode za hidrataciju tela 71 odsto, sadrži veoma važne antioksidanse, koristan je vitamin C kao i likopen-pigment za zdraviju i vitalniju kožu.

Tikvice takođe imaju visok procenatvode 95 odsto, a pored pomoći kod nadoknade tečnosti sadrže važne antioksidanse kao pomoć u borbi protiv slobodnih radikala.