Rešite se glavobolje – bez lekova -
kako se resiti glavobolje

Rešite se glavobolje – bez lekovamontekristo 0507


Koliko prirodna sredstva koristite u borbi sa glavoboljom

Kako neurolozi upozoravaju, najveći broj osoba se ne javlja lekaru već problem rešava uzimanjem analgetika u pokušaju da sanira bol što nije rešenje “na duže staze”. Potrebno je obratiti se specijalistima kako bi se utvrdio uzrok pojave glavobolje koja neretko može da bude i simptom veoma ozbiljnih oboljenja čije je inicijalne znakove neophodno prepoznati na vreme.

U borbi protiv glavobolje, postoje i prirodni načini koji mogu imati pozitivne efekte:

Unosite što više tečnosti – Jedan od učestalih uzroka migrene i tenzione glavobolje može biti i dehidratacija, zato se potrudite da unosite redovno dovoljnu količinu tečnosti.

Izbegavajte hranu i piće sa visokim sadržajem histamina – Čak i zdrave osobe mogu da imaju jaku glavobolju kao rezultat konzumiranja visoke količine histamina u obroku. Zbog toga valja izbegavati stare sireve, fermentisanu hranu, pivo, vino, dimljenu ribu…

Obezbedite sebi dovoljnu količinu sna – Nedostatak sna može izazvati brojne zdravstvene tegobe, uključujući i migrenu. No, i predugo spavanje može biti okidač. Preporučune dužina sna je od 7 do 9 sati.

Napravite hladne obloge – Na vrat ili na čelo stavite hladne obloge koje će skupiti krvne sudove i tako ublažiti pritisak i bol.

Izbegavajte jake mirise – pojedine osobe su hipersenzitivne na jake mirise (na primer mošus u parfemima, mirise proizvoda za čišćenje, mirise hrane…) što je često povezano i sa migrenama.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.