fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

voce, izbacivanje toksina, zdravlje, zdrava ishrana

Spas za jetru, izbacuje toksine… Jedite ovo voće što češće

Ako je voće korisno, a zanemareno, to je definitivno kruška. Ona je najbolja namirnica za pankreas, a ujedno je rajsko voće za jetru jer podstiče proces čišćenja i može da spreči cirozu.

Velika pomoć i kod mršavljenja i izbacivanja nataloženih toksina

Pulpa kruške bogata je fitomaterijama, mineralima u tragovima i aminokiselinama koje se vežu za otrove u telu i izbacuju ih iz organizma.

Kruška stabilizuje nivo šećera u krvi i velika je pomoć u mršavljenju.

Štiti od slobodnih radikala

Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija. Sadrži vitamin C i flavonoide i dobar je izvor bakra, koji nas štiti od štetnog delovanja slobodnih radikala.

Može da snizi loš holesterol

Kora kruške bogata je vlaknima koja snižavaju loš, LDL holesterol i eliminišu sluz iz tela. Kruška je idealna za oporavak nakon operacija ili trovanja kao i kod osoba koje su na posebnim dijetama.

Kruške je najbolje jesti između doručka i ručka ili kasno popodne jer smanjuju želju za slatkišima i mogu da regulišu apetit. Takođe, treba spomenuti da je ona među voćem najmanje alergena.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.