fbpx
gasovi, nadutost

Šta da radite kad vas muče gasovi i nadutost

Ako vas muče gasovi i nadutost, nutricionistkinja je objasnila zbog čega se to dešava i šta pomaže. Neće vas koštati ni dinara! Zašto nastaju gasovi i osećaj nadimanja, bez obzira na to šta smo jeli?

„Što duže stolica ostaje u crevima, to ćete više imati gasova i osećaja nadimanja“, objasnila je klinička nutricionistkinja Suzi Sojer.

Šta pomaže kod gasova? Najpre, vlakna u ishrani, koja blagotvorno deluju na proces varenja, a ona je objasnila i kako.

„Nerastvorljiva vlakna povećavaju volumen stolice, zbog čega ona brže prolazi kroz creva. Ali budite oprezni i nemojte preterivati jer previše vlakana može da ima kontraefekat, da izazove još više nadutosti i gasova“, navodi ona.

Unošenje više tečnosti, pre svega vode, takođe će pozitivno delovati na varenje. Fizička aktivnost se uvek preporučuje da bi ovaj proces brže i lakše išao, a postoji i jedan trik koji možete da isprobate ako nemate vremena za vežbanje.

Sedite na stolicu s naslonom, a onda probajte da se „uvrnete“ tako da rukama dohvatite naslon, dok su vam noge i dalje na zemlji. Ponovite ovaj pokret na desnu, pa levu stranu. Pokret koji nam stomak „uvrće“ na stranu omogućava da se barem deo gasova oslobodi iz creva.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble