fbpx
kako proveriti da li je meso sveze

Trik od 5 sekundi koji otkriva da li je meso sveže

Nije uvek lako prepoznati koje meso u prodavnici je sveže i kvalitetno, naročito ako je mleveno. Najbolje bi bilo kupovati domaće, ali to nije uvek moguće, zato valja iskoristiti savete stručnjaka koji pomažu da prepoznate kvalitet mesa.

Prvi savet je da se uvek da prednost proizvodima iz regije koji su do trgovine prešli kraći put, ali osim informacija na pakovanju valja paziti i na izgled mesa.

Iako mnogo ljudi misli da je to nezdravo, masnoća mesu daje mnogo od njegove arome i kvaliteta. Kvalitetno meso moralo bi imati malo unutarmišićne masti, a to se vidi po belim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.

Ako kupujete upakovano meso u njemu ne sme biti vode. Ako je meso u krvavoj vodi, to znači da je staro. Ta to, kao i za ostale provere, treba vam samo 5 sekundi.

Boja

Idealna boja mesa zavisi od toga koja je vrsta ove namirnice u pitanju. Sveža teletina bi morala biti svetla, ali ne bela, jednako kao i piletina, ćuretina ili pačije meso. Govedina treba da bude srednje crvena, ali ne pretamna. Svinjetina je idealno bledoružičasta. Od svih sivkastih nijansi mesa treba bežati jer je moguće ne samo da nije sveže nego i da je pokvareno.

Čvrstoća

Ima još jedan način za jednostavnu proveru toga je li zapakovan meso još uvek sveže. Ako se pritisne prstom, mora se brzo da se vrati u svoje „originalno“ stanje i na njemu ne bi trebalo da ostanu nikakva udubljenja, a površina mesa mora blistati, piše Noizz.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble