fbpx
kopriva, za sta pomaze kopriva

Veruje se da ova biljka pomaže kod čak 9 bolesti

Kopriva je poznata po svojoj lekovitosti, a u tome se posebno ističe seme koprive. Što je biljka mlađa, njena medicinska korist je sve veća

Kopriva je našla široku primenu u narodnoj medicini. Koristi se cela biljka i njeni pojedinačni delovi – stabljika, lišće, seme i koren.

kopriva, za sta pomaze kopriva

Kopriva sadrži pantotensku, kofeinsku, ferulinsku i p-kumarinsku kiselinu, histamin, acetilholin, karoten i druge karotenoide, vitamine C, K i B kompleksa, fitocinide, hlorofil, tanine i proteine, skrob, gvožđe, kalcijum, cink.

– jačanja imuniteta – lečenja anemije – urinarnih infekcija – regulisanja nivoa holesterola – jačanja zuba i kostiju – čišćenja jetre i krvi – reumatskih tegoba i artritisa – pospešivanja rada nadbubrežne žlezde i endokrinog sistema – podizanja libida

Kako se koristi?

Seme koprive ćete najlakše konzumirati ako ga pomešate sa medom. Toj smesi možete da dodate i ceđeni limun i iseckano koštunjavo voće. Osim što je preukusan, ovaj vitaminski miks će vam podići imunitet i nivo energije. Dovoljno je da uzimate jednu, do dve, kašičice na dan.

Seme možete umešati i u jogurt ili smuti, ukoliko niste ljubitelj meda.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble