fbpx
konumiranje pica na prazan stomak

Zašto konzumiranje alkoholnih pića na prazan želudac nije dobra ideja?

Poznato je da alkohol i prazan želudac nisu dobar spoj, ali sada su stručnjaci objasnili i zašto je to tako.

Iako vam se, dok ste bili mlađi, verovatno nije činilo da konzumiranje alkohola na prazan želudac nije neki veliki problem, to zaista može da ostaviti neke posledice.

Postoji nekoliko dobrih razloga zašto bi tu praksu trebalo ostaviti u prošlosti i početi jesti pre nego što popijete koju čašicu.

Brže ćete se napiti

Ako vam je cilj da se malo opustite, to je vaša stvar, ali ako pijete na prazan želudac, mnogo brže ćete se ozbiljnije napiti. To znači i da sutradan, verovatno, nećete izbeći mamurluk.

Podićićete nivo šećera u krvi

Konzumiranje alkohola na prazan želudac moglo bi da prouzrokuje nagli porast šećera u krvi i čak i mali zalogaj pre dovoljan je da to stabilizuje, piše Eat This, Not That

Često ljudi nisu svesni koliko šećera telo metaboliše kada piju alkohol.

Kada vam se šećer podigne do nezdravog nivoa to može da dovede do povećanog rizika od bolesti srca i drugih kardiovaskularnih bolesti.

Mogli biste da prekršite dijetu

Ako ste mislili da ćete izbeći unos dodatnih kalorija tako što ćete preskočiti večeru i samo popiti nekoliko pića, to bi vam se moglo obiti o glavu. Već nakon nekoliko čašica mnogi će ogladniti, a kasno uveče većinom su dostupne prilično nezdrave opcije.

Verovatno ćete se osećati loše

Glavobolja, mamurluk, loša procena – sve vam je to poznato ako ste ikada preterali s alkoholom. To biste mogli da izbegnete ako nešto pojedete pre nego što počnete da pijete.

(eatthis.com)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble