5 jednostavnih načina da vam dom izgleda luksuzno -

5 jednostavnih načina da vam dom izgleda luksuznomontekristo 0507


Život

Želite da i vaš dom izgleda poput onih fotografija koje ste videli u časopisima za uređenje doma? Naravno da želite! Problem je, međutim, što se vaš budžet ne slaže sa dizajnerskim rešenjima.

Ipak, često uopšte nije potrebno trošiti velike sume novca da bi dom izgledao luksuzno već samo treba odvojiti vreme i želja za organizovanjem stvari na način da su prijatne oku. Takođe, treba se odlučiti i na male, jeftine, promene koje imaju veliki uticaj. Drugim rečima, treba biti lukav.

Donosimo par trikova koje možete iskorisiti, a ukoliko vam je cilj da vaš dom dobije iluziju luksuza.

Eliminišite nered

Ništa ne govori “ovaj dom ne vredi mnogo” poput razbacanih stvari, hrpa knjiga i drugih stvari koje treba baciti ili složiti pravilno. Ne, niko ne kaže da treba da pobacate sve, ali jednostavno, ako se rešite stvari koje se ne poklapaju sa vašim ličnim stilom to je prvi korak koji će vam pomoći da od svog, prosečnog, doma stvorite izuzetan. Prođite kroz sve prostorije. Donesite neke teške odluke.

Možda volite tu vazu koju ste nasledili, ali da li se ona u potpunosti uklapa u ostatak prostorije? Možda je vreme da je prebaite u ostavu ili da u jednoj prostoriji izložite sve dekorativne detalje koje ste nasledili. Uhvatite se ukoštac sa stvarima koje se gomilaju – počevši od igračaka (ako imate decu) preko obuće koja se gomila pored vrata pa sve do pošte na stolu. U najmanju ruku, kreirajte prostor u kojem će vaše stvari “živeti” na organizovan način.

Eliminišite prljavštinu

Sigurno nemate vremena da dubinski čistite kuću jednom sedmično, ali generalno, dubinsko čišćenje dva do četiri puta godišnje jednostavan je način da vaša kuća izgleda luksuznije.

Posebnu pažnju obratite na ona mesta za koja znate da se prljavština na njima može nagomilati. Primera radi: pločice u kupatilu veoma brzo se prljaju, ali ih je veoma lako i očistiti. Postupak je veoma jednostavan i ne košta puno.

Dodajte ili reorganizujte rasvetu

Dizajneri koriste rasvetu kako bi definisali prostor i odvojili prostorije te na taj način od malog prostora prave veliki. Razmislite o dnevnom boravku – gde biste mogli imati kutak za čitanje, u kojem dielu biste mogli postaviti fotelje i krevet, a gde televizor najbolje “leži”?

Krečenje

Ne postoji jednostavniji način da od starog doma napravite novi kao što to možete uraditi menjanjem boje zidova odnosno krečenjem. I, to ne mora uvek biti samo bela boja – napravićete veoma veliku promenu ukoliko se ohrabrite da u vaš dom unesete neku novu boju.

Posvetite pažnju detaljima

Želite da promenite izgled vašeg doma, ali niste baš sigurni na koji način? Imajte na umu da su detalji veoma “moćni”. Vaze, ramovi i drugi ukrasni detalji mogu vam pomoći da od sasvim obične prostorije napravite spektakularnu. Ramove sa fotografijama ne morate kačiti na zidove – možete ih, jednostavno, prisloniti.

Vaze možete grupisati i izložiti na stočiću. Na tacnu stavite čaše i bocu pića i izložite ih na vidljivom mestu. Postoji tako mnogo načina na koje vam ukrasni detalji mogu pomoći da stvorite iluziju luksuznog doma. Pa, zašto to i ne iskoristiti?

(minimagazin)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.