5 stilova foto albumaevo kako sve možete čuvati uspomene -
stilovi foto albuma

5 stilova foto albuma - evo kako sve možete čuvati uspomene

Albumi za fotografije su oduvek predstavljali pravu riznicu uspomena iz najrazličitijih životnih perioda. Kolekcije slika koje svedoče o najlepšim trenucima zaista zaslužuju poseban tretman i fenomenalne albume koji će da krase police u jednom enterijeru.

U njima se čuvaju najdraže fotografije koje izazivaju emocije i nostalgična osećanja. Kako bi one bile sačuvane od zaborava, mnogi ljudi se odlučuju da ih smisleno poređaju u razne foto albume i ramove za slike gde će prkositi vremenu. 

Međutim, da li ste ikada razmišljali o tome kakvi sve foto albumi postoje? Kakav sve dizajn albuma postoji, koje su to veličine i oblici u pitanju i kako znati odabrati onaj pravi za određeni set fotografija? 

Pripremili smo vam listu od 5 najpopularnijih stilova foto albuma koje ćete prosto obožavati i koji će vam poslužiti za čuvanje vaših najomiljenijih fotografija. 

#1 Moderni albumi za slike - unikatni i avangardni primeri

U današnje vreme, moderni albumi za slike su postali najčešći i najpopularniji izbor mnogih. U pitanju su neobični albumi raznih veličina, boja, pa čak i oblika, koji imaju samo jednu zajedničku crtu - autentičnost.

Razni proizvođači foto albuma se utrkuju u tome ko će da napravi neobičniji, unikatniji primer albuma za slike, koji će da privuče pažnju svojim prelepim dizajnom i idejnim konceptom po kom je zamišljeno ređanje fotografija.

Ovi albumi su izuzetno neobični i pomalo avangardni jer, sudeći po koricama nekih modernih foto albuma, malo ko bi zaista iz prve mogao da pogodi da je reč o albumu za slike. Mogu da podsećaju na rokovnike, brošure, stripove, dnevnike, i slično. Samo je stvar u tome šta se vama najviše sviđa. 

#2 Klasični albumi - klasična lepota i sofisticiranost

Suprotno od modernih, klasični albumi, odnosno tradicionalni, su definitivno najomiljeniji albumi svih onih koji obožavaju starinski izgled albuma i koji vole da čuvaju svoje fotografije u sofisticiranim i lepo očuvanim koricama koje će da ulepšavaju njihov prostor.

Oni su najčešće krajnje običnog, sofisticiranog izgeda, sa prelepim dizajnom i fontom na koricama. Mogu biti izrađeni u raznim bojama i veličinama, a ono što ih najviše krasi jeste klasična lepota i činjenica da se u njima, uglavnom, čuvaju najdraže fotografije sa bitnih događaja kao što su: venčanja, krštenja, rođendani, proslave diplome, i sl.

#3 Mini foto albumi - džepna kolekcija omiljenih slika

Dok su klasični foto albumi uglavnom većih dimenzija i služe da krase enterijer jednog doma, najčešće dnevne sobe, mini foto albumi predstavljaju, tkz. džepnu kolekciju omiljenih slika koje možete nositi sa sobom gde god da krenete.

Bilo da želite da iznenadite vama dragu osobu sa ovako nekim unikatnim poklonom, tako što ćete odabrati najdraže zajedničke fotografije i sortirati ih u ovakvu vrstu foto albuma koji će predstavljati savršen poklon koji će da ima posebnu vrednost za tu osobu. 

Osim toga što su praktični i odlični kao poklon dragim osobama, oni su sjajni za skladištenje većeg broja fotografija u manjim dimenzijama, i mogu dosta da vam uštede prostora koje bi neki veći albumi za slike zauzimali na vašim policama ili u fiokama. 

#4 Tematski albumi - sadržaj fotki u skladu sa tematikom

Među najpopularnijim alubmima za slike, našli su se i tematski albumi koji se odnose na razne teme: od ljubavnih, rođendanskih, do avanturističkih, putopisnih, i slično. Ukoliko želite da sačuvate sve fotografije sa nekog posebnog događaja ili perioda života na jednom posebnom mestu, onda su tematski albumi najbolje rešenje.

Oni se, takođe, izrađuju u najrazličitijim bojama, dimenzijama, dizajnu, kao i autentičnim slikama i tekstualnim sadržajima koji se nalaze na naslovnoj strani ovakvih jedinstvenih primeraka. Idealni su za sve one koji vole da sadržaj fotografija tematski uvežu sa samim koricama, kako bi svako, na prvi pogled, znao šta može da očekuje. 

#5 Samolepljivi albumi za slike -  najpraktičniji izbor na tržištu

Za sve one koji najviše od svega vole jednostavnost i praktičnost, samolepljivi album za slike je svakako najbolji mogući izbor. U pitanju je album za slike koji vrlo lako i efikasno možete iskoristiti i poređati slike u najkraćem mogućem roku.

Ovakvi albumi su oduvek bili omiljeni kod dece koja je užvala u fenomenalnoj igri lepljenja i odlepljivanja fotografija iz albuma koje su najviše voleli. Danas, oni spadaju u onu, tkz. “retro” kategoriju foto albuma koje su postali gotovo obavezni deo kolekcije svakog doma.

Odaberite onaj stil foto albuma koji vam se najviše sviđa 

Postoji dosta stilova albuma za fotografije koje danas možete pronaći na tržištu. Bez obzira na bogatu i zanimljivu ponudu, najvažnije je da odaberete one albume za fotografije koji vam se najviše dopadaju i koje jedva čekate da vidite na svojim policama u kući.

Odaberite vama najlepše i poređajte u njih najdraže fotografije koje će da svedoče o posebnim trenucima u vašim životima!

(S. Stanković)Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.