Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bermudski trougao u VEŠ MAŠINI: Rešavamo misteriju NESTALIH ČARAPA - | K-013 Portal
ves masina, carape

Bermudski trougao u VEŠ MAŠINI: Rešavamo misteriju NESTALIH ČARAPAOdlučili ste da stavite prljav veš u mašinu za pranje veša, uključujući i čarape. Sve su bile uparene. Međutim, kada ste nakon pranja ispraznili mašinu, bili ste iznenađeni! Jedna čarapa ponovo nedostaje!

Ne, niste ludi. Doduše, iza ovoga stoji vrlo jednostavno objašnjenje.

U nastavku otkrivamo kako vam mašina za veš ‘’krade’’ čarape!

Čarape nestaju iza gumene zaptivke.  Na vratima mašine za pranje veša nalazi se gumica koja obezbeđuje da se vrata dobro zatvore i da ne curi voda. Guma je veoma široka i može da se kotrlja.

Kada ubacite prljav veš u mašinu za pranje veša, može se desiti da se čarapa zaglavi za ivicu ove gume. Ovo se takođe može desiti tokom centrifugiranja. Neki stručnjaci kažu da mašina može da povuče čarapu u grejač, gde se on vremenom pokvari.

Kako izbeći da vam čarape nestaju tokom pranja veša?

  • Perite manje veša i koristite mrežaste kese za veš

Mrežaste kese su veoma zgodne. U njih možete ubaciti sve manje komade veša i ne morate da brinete da će nestati.

Drugi način da sprečite da čarape nestanu je da ne preopterećujete mašinu za pranje veša. Ako je mašina za pranje veša pretrpana, manji predmeti se često guraju do ivice i brže se zaglavljuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.