fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

zastita biljaka tokom zime

Bezbedno i efikasno: Ovako možete da zaštite svoje biljke tokom zime

Briga o biljkama se tokom zime intenzivira, naročito ako želite da one dočekaju proleće i tople dane ponovo. Nekoliko veoma korisnih saveta kako da tretirate svoje biljke, kako bi one ostale zdrave i napredovale i tokom zimskog perioda.

Najpre inspekcija

Proverite da li su vaše biljke zdrave pre nego što ih unesete u kuću, i ako ima uvelog lišća ili grančica, otkinite ih i bacite. Lakše vam je da biljke dohranite, tj. dodate im đubriva dok su napolju, nego kada ih unesete u kuću. Iskoristite premeštanje, pa uradite i taj deo posla i onda ste i vi i cveće mirni do proleća.

Morate im naći adekvatno mesto

Cveće možete da držite u hodniku, ako u njemu imate prostora za biljke, ali samo ukoliko do njega dopire svetlost, budući da većina cvetnih vrsta voli da bude izložena sunčevoj svetlosti.

Zimi ne smete da zalivate prečesto

Cveće više ne morate da zalivate često, kao što ste radili tokom leta. Većini vrsta dovoljno je zalivanje dva puta nedeljno, a nekima i samo jednom. Pritom, vodite računa da cveće ne zalivate vodom iz česme, već vodom sobne temperature.

Vodite računa da se cvetovi i listovi iz susednih saksija ne dodiruju.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.