fbpx
crne kutije u automobilima

Crne kutije u novim automobilima uskoro obavezne

EDR uređaji ili crne kutije prikupljaće puno detaljnih podataka i postaće obavezni u novim modelima od 6. jula 2022. godine.

Moderni automobili su toliko prepuni elektronike da se sa sigurnošću mogu nazvati kompjuterom na točkovima. Sistemi pomoći, vožnje i sigurnosti koriste niz senzora za praćenje svakog parametra vožnje. Šta se dešava sa svim podacima koje prikupljaju? Već 2022. godine to pitanje će rešiti vlasti Evropske unije, prenose mediji.

Od 2024. svi novi automobili moraće da budu opremljeni brojnim uređajima. To uključuje zapisivače podataka događaja, tj. EDR. Evropska komisija predstavila je nacrt zakona koji će definisati podatke koje prikupljaju crne kutije.

Prema predlogu EK, podaci s uređaja neće biti dostupni bežično, a pristup disku za njihovo preuzimanje biće moguć tek nakon otključavanja vrata vozila. Time se vozači štite od curenja podataka u pogrešne ruke.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble