Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Cveće dugo ostaje sveže: Dodala je ovo u vazu sa karanfilima - | K-013 Portal
zalivanje cveca, karanfil

Cveće dugo ostaje sveže: Dodala je ovo u vazu sa karanfilima


Sigurno ste čuli za mnoge cake koje omogućavaju da biljke brže rastu, produžavaju svežinu cveća, umanjuju potrebu za zalivanjem ili dohranom.

Ema Lou, novinarka koja piše o uređenju doma, isprobala je pet najpopularnijih trikova za održavanje cveća i dala svoj sud o najuspešnijem! Uzela je pet karanfila i pet čaša vode, i svakoj dodala jedan od najpopularnijih sastojaka po savetima na Internetu.

Pola aspirina
Malo gaziranog soka od pomorandže
Dva novčića
Dve kašike jabukovog sirćeta i šećera
Malo votke

zalivanje cveca, karanfil

„Prve nedelje, svi karanfili su izgledali manje-više isto. Po savetu cvećarke, menjala sam vodu na svaka tri dana i dodavala iste sastojke. Posle deset dana, prvo je popustila čaša sa sirćetom. Posle 12, uvenulo je cveće sa novčićima“, napisala je ona.

„Tek posle 14 dana popustilo je i cveće koje je bilo dohranjeno aspirinom, ali jasni pobednik je cveće sa gaziranim sokom od pomorandže. I posle 16 dana je izgledalo kao novo“, napisala je Ema.

Znate li zašto je tako? Cveću je potreban šećer da bi se biljka hranila, ali kiselina omogućava da bolje apsorbuje šećer iz vode.

„Sledeći put kada me budu pitali zašto uopšte imam nešto gazirano u frižideru, imaću odličan odgovor“, rekla je ona.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...