fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

klima uredjaji, ukljucena klima

Da li je bezbedno da ostavite klimu uključenu kada izlazite iz kuće

I ovu sedmicu se borimo sa velikim vrućinama, a jedan od najlakših načina za rashlađivanje prostorije jeste korišćenje klima uređaja. Mnogi ljudi ostavljaju uključenu klimu kada odlaze iz kuće ili stana, čak i na duže vreme. No, da li je bezbedno ostaviti klimu uključenu kada izlazite iz kuće?

Odgovor na to pitanje dali su tehničari u firmi A-1 Mechanical, prenosi N1 Zagreb.

klima uredjaji, ukljucena klima

Ako danima ili čak nedeljama nećete biti kod kuće zbog posla ili odmora, klima uređaj bi trebalo da isključite kada napuštate dom. To će vam svakako uštedeti novac. Ako niko neće ostati kod kuće i uživati u rashlađenom prostoru, nema potrebe da klima uređaj bude uključen.

No, ukoliko ćete odsustvovati samo dok ste na poslu, tehničari navode da je bolje da ostavite uključenu klimu. Naime, klima uređaj, osim što održava ugodnu temperaturu, takođe smanjuje i vlažnost vazduha u domu. Kuće koje su u toplijim i vlažnijim područjima, a u kojima se ne koristi klima uređaj, mogu imati problema sa razvojem buđi i gljivica.

Uključivanje klima uređaja kada niste kod kuće smanjiće vlažnost, smanjujući mogućnost razvoja buđi. Te, kada na kratko odsustvujete iz svog doma, bez bojazni možete da ostavite uključenu klimu.

(N1)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.