fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

aluminijumska folija

Greška koju prave svi kada koriste aluminijumsku foliju

Svi u kuhinji imamo aluminijumsku foliju i vrlo je često koristimo za prekrivanje hrane. Veoma je praktična, ali treba izbeći neke greške koje mnogi prave.

Naime, nikako se ne savetuje da se aluminijumska folija zajedno sa hranom stavlja u mikrotalasnu pećnicu jer se onda hrana nejednako greje, a folija može i da ošteti uređaj.

Ali to nije najveća niti najčešća greška koju pravimo.

Aluminijumsku foliju često upotrebimo da prekrijemo paradajz koji nam je ostao od ručka ili voćku koju nismo pojeli do kraja. Tu pravimo veliku grešku jer ovu foliju ne treba koristiti na namirnicama koje su bogate kiselinama, poput kiselog voća, paradajza, paradajz sosa ili namirnica pomešanih sa sirćetom. Razlog je to što će folija reagovati sa kiselinom, pa će namirnice imati metalni ukus, što nije ni ukusno ni zdravo.

Kada je reč o pečenju, stručnjaci savetuju da foliju koristimo na temperaturama nižim od 150 stepeni kad god je to moguće. Takođe, uopšte savetuju da je koristimo samo kada moramo, ne baš za svaku sitnicu jer usled stalnog korišćenja može da dođe do povećanja nivoa aluminijuma u telu.

(Krstarica)

 

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.