Jednostavan trik kako da uvek izaberete najslađu lubenicu -
Kako izabrati najslađu lubenicu, lubenica, trik

Jednostavan trik kako da uvek izaberete najslađu lubenicu

Jedna od najvećih dilema tokom vrelih letnih dana je koju lubenicu sa gomile izabrati i koja je najslađa. Ali, bez brige! Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji umnogome mogu da vam olakšaju kupovinu.

Potrebno je samo da obratite pažnju na deo lubenice koji je često zanemaren. Izbegavajte lubenice koje imaju mekanu koru i birajte one koje su teške, a posebno obratite pažnju na boju oko peteljke.

Mesto gdje je lubenica bila povezana sa svojim lišćem dok je rasla može da vam kaže dosta toga o zrelosti lubenice i tome da li je ona spremna za jelo ili je zelena. Ovaj deo treba da bude blago žute boje, jer ukoliko je zelene boje onda lubenica nije dovoljno zrela i imaće pre ukus krastavca nego lubenice. Ukoliko je preterano žute boje, to može da bude znak da je lubenica prezrela pa je i ovakvu bolje zaobići.

Zato, uvek birajte onu lubenicu čija je peteljka najpribližnija boji putera.

Pored ovog donosimo još nekoliko trikova kako da izaberete najslađu lubenicu.

Izbegavajte lubenice koje izgledaju kvrgavo, udubljeno ili nepravilnog oblika. Birajte lubenicu bez mekih tačaka i oštećenja.

Zrela lubenica je mnogo teža od one koja još nije sazrela. Dodatna težina je odličan indikator da je lubenica puna vode, ali i ukusa. Uzmite za poređenje nekoliko lubenica iste veličine i kupite onu najtežu.

Mnogo ljubitelja lubenica se kune i u ovaj trik: kucnite koru lubenice i proučite zvuk – dubok, ali prazan zvuk znači da je lubenica spremna za jelo.

(Krstarica)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti