Kako da odšrafite zaglavljene šrafove na točku? (VIDEO) -

Kako da odšrafite zaglavljene šrafove na točku? (VIDEO)

pancevo, beograd, novi sad

Menjanje točka nije preterano težak posao, ali kad šrafovi „zapeknu“ tad počinje pakao...

Ako ste nekada menjali točak, znate koliko je teško odšrafiti šrafove na felni. Iako u našim setovima za menjanje guma posedujemo ključeve za odvrtanje šrafova,oni jednostavno nisu dovoljni da stare i zapekle srafove odvrnete. Njihovo odvratnje je teško iz nekoliko razloga. Prva stvar jesu rđa i prljavština koji se talože i čine da njihovo otpuštanje bude teško, a drugi razlog jeste njihovo stezanje.

Ako gume menjate kod majstora, primetićete da oni tamo vrlo često koriste pneumatske pištolje kojima za par sekundi zategnu i otpuste sve šrafove. Upravo ovi pištolji stegnu šraf do samih granica da ga je kasnije gotovo nemoguće otpustiti.

Međutim, postoji način koji će vam pomoći da sa lakoćem odvrnete sve šrafove. Sve što treba da uradite jeste da napravite dovoljno veliku polugu, a fizika će odraditi svoje. Što je veća poluga, to je vaša sila odvrtanja veća, a pošto je kjluč koji dobijate u setovima za menjanje guma mali, onda je potrebno da na njega nadovežete još nešto što će vam pomoći.

Ove dodatke možete kupiti u različitim auto radnjama, ali možete iskoristiti i običnu šuplju metalnu cev koju ćete jednostavno staviti preko ključa za odvrtanje i odvrnuti šrafove.

(V. P.)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti