Kako da pripremite automobil za zimu? -

Kako da pripremite automobil za zimu?montekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Ako vaš automobil ne pripremite na vreme za zimske uslove, onda vas čekaju ozbiljni problemi...

Sneg, so i led su vrlo štetni po vaš automobil i mogu ga ozbiljno ugroziti. Zbog toga se na vreme morate pripremiti za niske temperature i na borbu sa ledom i snegom. Mi smo odlučili da vam pomognemo i da vam damo par saveta.

1. Tečnost za stakla

Najčešća greška koju veliki broj vozača pravi jeste zamena tečnosti za pranje stakla. Preko leta se koriste tečnosti koje nisu tolerantne na niske temperature. Zato ako na vreme ne promenite tečnost, ona se može zalediti i vi nećete moći da čistite vaše staklo sve dok temperatura ne bude preko 0. Zbog toga kupite tečnost za stakla koja može da izdrži niske temperature i zamenite je u svom automobilu.

2. Antifriz

Ovo je još jedan veoma važna stvar na koju morate obratiti pažnju. Ako se u vašem automobilu nalazi samo destilovana voda, nju morate zameniti antifrizom. To možete uraditi u bilo kom auto servisu i to po vrlo niskoj ceni. Ako se u vašem automobilu nalazi antifriz, onda morate proveriti koje temperature on može da izdrži. U svim radnjama autoopreme možete kupiti tester koji će vam pokazati koliko je jak vaš antifriz.

3. Gume

Morate imati barem dve zimske gume, a ako su snežni uslovi na putu, sve četiri gume su takođe obavezne.

4. Oprema za skidanje leda i snega

U vašem gepeku morate imati opremu za skidanje leda i snega. Nikad se ne zna kada će sneg pasti i koja će količina biti u pitanju. Zbog toga uvek morate biti spremni. Grebaljke za led će vam pomoći da očistite stakla, a potrudite se da u gepeku imate i malu lopaticu kojom ćete otkopati automobil iz snega, ako su padavine bile obilne. Takođe, tečnost za odmrzavanje brava je takođe od velike koristi.

5. Zaštita karoserije

So, led i niske temperature ozbiljno utiču na boju i karoseriju vašeg automobila. Zbog toga se često dešava da neki autombili zadrđaju, jer ih so nadgriza, a led dovodi do pucanja boje. Odvedite vaš automobil u prvu perionicu i tražite da vam automobil voskiraju. To će stvoriti zaštitni sloj koji će štiti vaš auto i sprečiti da se ošteti.

Autoexclusive

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.