Kako decu naučiti da plivaju? -
kako naučiti decu da plivaju, deca plivanje, deca, plivanje, bazen, voda, život, najnovije vesti

Kako decu naučiti da plivaju?
Autoškola Montekristo Pančevo

Među više od dvadeset stručnjaka iz sveta plivanja na vebinar konferenciji koju organizuje australijska asocijacija trenera i instruktora plivanja, svoje mesto je dobio i Vladimir Anušić aka Swimming Dad, jedini predstavnik Srbije ikada koji je imao priliku da plivačkoj eliti Australije i šire izloži principe učenja plivanja kroz igru i istraživanje sa decom uzrasta od 3 do 5 godina.

Zašto je važno da deca uče da plivaju igrajući se!? Kako motivisati decu da uče i plivaju? Koji su 12 razloga zašto je važno da deca plivanje uče i kroz igru! Da li učenje plivanja uz igru daje blistave rezultate? Ovo su samo neka od pitanja na koje je iz svog iskustva dao odgovore pred više od tristotine trenera, stručnjaka iz sveta plivanja.

"Pre godinu dana, na osnovu ličnog bloga kroz koji se već dve i po godine trudim da edukujem roditelje o plivanju kroz igru i bezbednost u vodi, iz svog dvadesetogodišnjeg iskustva, dobio sam poziv od ASCTA - Swim Australia, da budem njihov gost na konferenciji. Naravno, COVID19 situacija je ograničila neke stvari. Ali komunikacija i plivanje su i ovog puta pokazali da za njih nema granica, čak i preko okeana", objasnio je Anušić.

Plivački vebinar je počeo sredinom aprila i traje sve do kraja juna, a predavanja su tri puta nedeljno. Na njima su mogla da se čuju izlaganja velikana iz sveta svetskog plivanja kao što su: Lori Lorens – Trener višestukih osvajača olimpijskih medalja, Bil Svitnam – Trener sa 27 olimpijskih medalja, Vejn Goldšmit – Svetski ekspert i savetnik u vrhunskom i olimpijskom sportu, Stefan Vidmer – Glavni trener plivačke reprezentacije Singapura i trener višestrukih svetskih i olimpijskih šampiona, Jako Verharen – Direktor australijske plivačke reprezentacije i trener olimpijskih šampiona, Ian Pop – Trener mnogostrukih svetskih i olimpijskih prvaka i još mnogi drugi.

"Okruženje deteta bez obzira da li je u školskoj klupi ili na bazenu u vodi i oko nje, se menja svakodnevno. To znači, da se i naš način prenošenja znanja i veština u plivanju svakodnevno moraju prilagođavati deci. Na svima nama je da decu inspirišemo, budemo im podrška, kako na suvom tako i u vodi kroz radoznalost i prihvatanje, jer sadržaj koji proizilazi iz igre, ostavlja pečat ne samo na njih, već i na nas. Sa druge strane svako dete je individua za sebe, tako da je izazov igranja i savladavanja veštine za ceo život, još veći", dodao je Vladimir.

Svi slušaoci konferencije imali su priliku da uživaju u premijeri muzičkog spota i jedinstvenog online priručnika "Šta roditelji treba da znaju o bebi plivanju? ", koji kroz iskustvo tate i trenera plivanja, ali i iskustva drugih roditelja, na jednom mestu daje odgovore na roditeljske nedoumice, strahove o bebi plivanju.

(rtv)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti