fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

ciscenje nerdjajuceg celika

Kako očistiti površine od nerđajućeg čelika?

Nerđajući čelik je istovremeno elegantan i izdržljiv, zato ga često možemo videti u kuhinjama i drugim prostorijama u našem domu. Ipak, na njemu se vide otici prstiju i prašina pa mu je potrebno redovno čišćenje kako bi bio sjajan i lep.

Pre nego što prionete na čišćenje potrebno je da na umu da imate nekoliko stvari:

– Proverite uputstvo za upotrebu. Kompanija koja je napravila predmet najbolje zna kako je najbolje očistiti ga.

– Bitno je da koristite meku krpu i izbegavate jake, abrazivne hemikalije. Amonijak, izbeljivač i slična sredstva za čišćenje mogu oštetiti nerđajući čelik.

– Korištenje deterdženta za sudove je brza, jednostavna i najbolja metoda za prljave sudove, ali i za nerđajući čelik sa kojih treba ukloniti tragove masnoće ​​ili ostatke hrane.

– Potopite posude od nehrđajućeg čelika u vodu sa deterdžentom najmanje pet minuta. Zatim obrišite površine krpom od mikrovlakana, kako biste izbegli ogrebotine ili oštećenja.

– Masne otiske prstiju i mrlje od hrane na uređajima i priboru od nerđajućeg čelika može ukloniti sirće. Sirće je potpuno prirodno, neabrazivno i deluje kao efikasno sredstvo za dezinfekciju. Pomešajte jednaku količinu vode i sirćeta, pa poprskajte po predmetima od čelika koje želite da očistite. Obrišite sve mekom krpom. Nema potrebe za prejakim ribanjem jer će sirće omekšati masnoću.

Navlažite drugu krpu vodom i nanesite nekoliko kapi tečnosti za sudove koja će ukloniti kiselinske ostatke koje sirće ostavlja za sobom. Na kraju nanesite malu količinu maslinovog ulja na treću meku krpu i poslednji put obrišite nerđajući čelik.

Za poliranje se preporučuje kisela voda – površine koje želite da ispolirate poprskajte kiselom vodom pa utrljajte mekom krpom.

Uopšteno, nerđajući čelik se može čistiti sapunom i vodom, za predmete koji su preveliki da stanu u sudoperu – ili nisu vodootporni – za čišćenje se može koristiti boca sa raspršivačem puna tople vode sa sapunom i krpa od mikrovlakana.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.