Kako se odbraniti u uličnoj tuči? -

Kako se odbraniti u uličnoj tuči?montekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Koliko god da ste mirni i staloženi, nikada ne znate kada vas neko može napasti na ulici...

Postoji izreka koja kaže: „Na ulici pravila ne postoje i svako se bori za svoj život“. Upravo se time morate voditi ako dođete u situaciju da budete napadnuti na ulici. Morate se koristiti svim sredstvima kako biste se zaštitili, jer na ulici važi zakon preživljavanja gde najjači pobeđuje.

Profesionalni borac, Rodžer Huerta, objasnio je šta treba da radimo kada se nađemo oči u oči sa napadačem na ulici. Huerta kaže da sve situacije koje se dešavaju na ulici moraju pre svega da probaju da se izbegnu. Izbegavajte sve konflikte, jer ćete tako izvuči najbolji kraj. Međutim, kada se desi da mirnog izlaska nema, onda trebate uraditi sledeće.

U situacijama kada vas neko napada, potrebno je da zadate prvi udarac, jer je pobednik u 90% slučajeva onaj koji prvi udari. Ako udarite prvi, ošamutićete i zbuniti vašeg protivnika, a onda ga dalje lako možete pobediti.

Rodžer kaže da je najefektivnija metoda da protivnika udarite temenom vaše glave. Lobanja je tu jako tvrda, pa se nećete povrediti,a vaš protivnik će biti potpuno dezorijentisan posle ovog udarca i verovatno će se naći na zemlji.

Potrebno je da temenom udarite protivnika u nos i kada to uradite, bićete sigurno pobednik.

Ovaj napad uspeva gotovo uvek, jer napadač ne očekuje da ćete ga udariti glavom. Zato je najbolje da vaš napad bude iznenađenje, jer će vam to osigurati da se odbranite i da onesposobite napadača.

Pogledajte video klip:

(muškimagazin)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.