Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kolika mora da bude dubina šare na zimskim gumama - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Kolika mora da bude dubina šare na zimskim gumamapancevo, beograd, novi sad

Ako vaše šare na zimskim gumama nisu dovoljno duboke, onda ćete morati da kupujete nove...

Još malo nam stiže novembar, a to znači da ćemo po zakonu morati da imamo zimske pneumatike na našim vozilima. Evo kolika mora da bude dubina šare na zimskim gumama!

Naravno, zimski penumatici su obavezni u ovom periopdu samo ako se na kolovozu nalaze zimski uslovi, odnosno sneg, led i poledica. Ako se ovakvo lepo vreme nastavi, onda vam zimske gume neće biti potrebne još neko vreme, ali mi vam savetujemo da sa na vreme pripremite i da zimske gume spremite za novembar.

Međutim, ono na šta morate obratiti pažnju jeste dubina šare na vašim zimskim gumama. Šara je neverovanon bitna kod zimskih pneumatika i omogućava vam bolje prijanjanje po klizavim i snežnim putevima, ali i manju pređenu razdaljinu tokom kočenja.

Takođe, dublja šara pruža i veću stabilnost i sigrnost tokom vožnje, pa je neophodno da pre stavljanja samih guma proverite koliko su one zapravo dobre.

Po zakonu, gume čija je dubina šare manja od 4 milimetra nisu bezbedne, sigurne i ispravne i moraju se menjati.Ako sa ovakvim gumama budete vozili. ne samo da ćete platiti skupe kazne, već ćete ugroziti vaš, ali i tuđ život u saobraćaju.

Zbog toga proverite vaše gume i obavezno ih promenite ako vidite da su šare na njima manje od 4 milimetra.

Tags: ,
loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.