fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

torta, frizider, stajanje torte u frizideru

Koliko dugo torta sme da stoji u frižideru – zavisi od 1 stvari

Zamrzavanje je najbolji način za čuvanje, ali znate li koliko torta može stajati u frižideru?

Svi kremasti kolači koji su punjeni ili premazani šlagom ili slatkom pavlakom, kremom na bazi maslaca ili margarina i mekanog sira trebali bi se čuvati u frižideru.

Može se zamrznuti gotovo sve: torte, čajno pecivo, kremasti kolači… No, da skratimo, tortu bi najbolje bilo čuvati u frižideru, evo i koliko torta može stajati tu.

Ispečena torta koja nema sveže sastojke, kao što je čokoladna torta, može da ostane u frižideru tri do četiri dana. Ali voćne torte, ili one koje sadrže krem od jaja, krem sir ili šlag na mlečnoj bazi, moraju da budu pojedene u roku od dva dana inače je moguće da se na njima stvore štetne bakterije.

Znaćete da nešto nije u redu ako se kora isušila, a fil počeo da se razdvaja na tečnu i masnu komponentu. Takođe, ako je torta imala voćni fil i voće izgleda sluzavo, a ne sveže, odmah bacite ostatak torte.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.