fbpx
mobilni telefon, gledanje u ekran telefona, ekran telefona

Koliko godina života prosečno provedemo gledajući ekran telefona?

Mobilni telefoni već dugi niz godina upotpunjuju našu svakodnevicu, i život bez njih je gotovo nezamisliv. Namene su razne, pa ih koristimo za posao, lakše snalaženje na nepoznatoj lokaciji, ali i zabavu i otklon od briga.

Prosečno, najviše se zadržavamo na Instagramu i Tik Toku, zatim elektronskoj pošti, ali i sajtovima za kupovinu. Iako se mora priznati da je pandemija uticala na porast broja sati pred ekranom, iznenadićete se odgovorom na pitanje iz naslova.

Studija koju je sproveo Whistle Out na uzorku od 1.000 korisnika pametnih telefona dovela do je neočekivanih rezultata. Verovali ili ne, zbirno posmatrano jedna osoba provede devet godina života koristeći telefon.

Učesnici istraživanja utrošili su malo preko 76.500 sati na ovaj način, što u godinama iznosi broj koji ste prethodno pročitali. Istraživači su uzeli u obzir činjenicu da dete najčešće dobija telefon sa 10 godina, i da dnevno na upotrebu potroši okvirno 3,07 sati.

mobilni telefon, gledanje u ekran telefona, ekran telefona

Pored upravo iznetih podataka, interesantno je i to da se navike razlikuju u zavisnosti od generacije. Osobe rođene između 1981. i 1996. godine, koje nazivamo milenijalci, provode četvrtinu svog budnog vremena, u procentima 23,1, služeći se ovim uređajem.

Kada je reč o nešto starijim korisnicima, rođenim između 1965. i 1980, odnosno generaciji X, taj procenat je osetno niži i iznosi 16,5. Očekivano, brojka vrtoglavo opada kada govorimo o ljudima rođenim između 1946. i 1964. godine. Oni za ovu razbibrigu odvajaju svega 9,9 procenata dana.

Ukoliko ovo prenesemo na sate, milenijalci su predvodnici sa prosečno 3,7 sati dnevno, sledi srednja generacija sa 3 sata, da bi naše bake i deke koristile telefon okvirno 2,5 sati.

Znamo da je matematički prikaz ponekad zamoran, ali za kraj, prevodimo sate u dane na godišnjem nivou. Milenijalcima odlazi 56 dana na držanje telefona u ruci, dok naši najstariji u zbiru potroše 39 dana na to.

Ukoliko su vas ove informacije zapanjile, znajte da koliko god ponuda sadržaja bila primamljiva, ipak možete da se oduprete iskušenju, zarad svog zdravlja, preneo je DDL.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble