Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kuhinjski trendovi koji odišu svežinom - | K-013 Portal
dizajn kuhinje, kuhinja

Kuhinjski trendovi koji odišu svežinomDizajn i funkcionalnost kuhinja su sve češće zasnovani na aktuelnim trendovima. Ukoliko želite da saznate koji su to kuhinjski trendovi  i stilovi trenutno najpopularniji, nastavite sa čitanjem teksta, jer se odgovori kriju upravo u redovima koji slede.

Predstavljamo vam najzanimljivije predloge koji će vas, nadamo se, inspirisati da konstruišete novi, prelepi kuhinjski kutak.

Kuhinjski trendovi podrazumevaju kompaktan dizajn

Osnovni cilj kuhinjskih trendova jeste stvaranje sklada i kompaktnosti, koji  će kasnije olakšati i ubrzati  sve kuhinjske poslove unutar ove prostorije. Dakle, poenta je stvoriti jednostavan i produktivan prostor, bez obzira na to da li je vaša kuhinja uska, „izlomljena” ili previše mala. Prostor možete pojednostaviti i „otvoriti” uz par jednostavnih trikova:

  • pravljenjem niza ormarića duž jedne strane prostorije,
  • upotrebom visokih zidnih jedinica,
  • montažom kuhinjskog ostrva.

Fokus mora biti na skladištenju

Pametno skladištenje važi za jednu od najbitnijih odlika modernih prostorija, a naročito kuhinja. Uz pomoć kvalitetnih i skrivenih elemenata za odlaganje, kuhinja će izgledati vizuelno veće i  pristupačnije.

Prilikom razmišljanja o montaži novih elemenata, pažljivo razmotrite sve opcije. Ukoliko niste najsigurniji koliko elemenata vam treba, uvek je bolje obezbediti više njih. Ako se na kraju ispostavi da je nešto višak, taj prostor uvek možete iskoristiti za skrivanje nereda ili nepotrebnih stvari.

Bitne su čak i ručice elemenata!

Iako male, ručke na kuhinjskim elementima u velikoj meri doprinose estetici prostorije. Tržište je bogato brojnim kombinacijama, poput linearnih, polukružnih, kvadratnih, pa čak i tzv. smart ručicama. Koliko su bitni oblik i dizajn ručiča svedoči i činjenica da su jedni od najprimetnijih detalja u svim kuhinjama širom sveta.

Crne i mesingane ručice su odlične za uparivanje sa crnim ili belim elementima. Sa druge strane, ukoliko imate delove sa plavkastim ili maslinastim koloritom, najbolje bi bilo osigurati ručice jarkih tonova.

Elegantne površine

Dodavanjem elegantne i reflektivne površine u vaš mali kutak, možete postići napredak u mnogim aspektima. Kuhinja će izgledati prilično ozbiljnije, profesionalnije, ali  i skuplje, a kompletni prostor odisaće novom svežinom.

Kako su ploče od pravog kamena izuzetno skupe, na tržištu su se pojavile i imitacije različitih tipova ukrasnih kamenja, koje su znatno pristupačnije. Među mnogima se izdvaja  jedinstvena i priroda žila mermera, koja je upravo najtraženija opcija za kupovinu.

Mermer je svestrani materijal koji se uklapa uz praktično svaki stil uređenja. Bilo da težite ka rustičnom, minimalističkom ili modernom stilu, odabir mermerne ploče za kuhinju nikada neće biti pogrešan izbor.

Kuhinjski trendovi donose ekološke i održive opcije

Briga o očuvanju životne sredine je donela i nekoliko najnovijih tredova o uređivanju prostorija. Pre svega, misli se na ekološki potkrepljene i održive opcije, a teme poput stolarije ili poda svakako potpadaju u obe grupacije.

Što se tiče podova, najčešće korišćeni materijali su pluta i linoleum, dok kod prozora ili vrata nepokolebivo vlada PVC stolarija. Naravno, nećete biti u strogoj obavezi da nabavite ovaj tip materijala,  ali to bi bilo i te kako poželjno.

Najbolji dezeni koji odišu svežinom

Kada govorimo o koloritima, ne postoje ograničenja za odabir boja vaše male kulinarske oaze. Neosporni broj jedan su svakako svetli i nenametljivi dezeni, poput straćatele, krem boje, sive ili podrazumevane bele. Ipak, poslednjih godina su sve popularniji koloriti poput antracit sive, crne, ali i onih sa „prašnjavim” bojama.

Bilo da se odlučite za tamnije ili svetlije tonove, jedno je sigurno. Pravilnim kombinovanjem ćete definitivno pojačati utisak elegantnog enterijera i stvoriti umirujuću atmosferu.

Dvobojne kuhinje su sve popularnije

Kombinovanje dve boje je moderni trend koji je sve češće u upotrebi. Pored toga što će osvežiti prostoriju, krečenje ujedno može biti vrlo dobar način da se u nekoliko jednostavnih koraka rešite monotonije.

U slučaju dvobojnih kuhinja, lepota kontrasta dolazi do svog punog sjaja. Upravo zbog toga se i preporučuju tamne jedinice u kombinaciji sa svetlim nijansama na drugim mestima. Na taj način značajno popravili estetiku prostora.

Kuhinjski trendovi – balans je uvek u modi!

Kombinacija modernih i rustičnih detalja je sklop koji nikada neće izaći iz okvira kuhinjskih trendova. Spajanjem ova dva kontrastna elementa, u samo nekoliko poteza možete doći do savršenog izgleda kuhinje. Jednostavnije rečeno, vaša prostorija za spremanje mora sadržati modernu praktičnost i rustičnu lepotu.

Imajte na umu da će finalni rezultat zavisiti od nekoliko faktora, poput strukture prostora, kreativnosti, upornosti, mogućnosti, ali i od samog ukusa. Budite istrajni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.