Na ovu signalnu lampicu ne reaguje četvrtina vozača, a može vas skupo koštati -
signalna lampica check engine

Na ovu signalnu lampicu ne reaguje četvrtina vozača, a može vas skupo koštatimontekristo 0507


Sećamo se vremena kad su signalne lampice retko kada upućivale na pravi kvar. Kako pokazuje jedna studija, većina i dalje živi s takvim uverenjem.

Ako spadate u red onih koji na upaljenu signalnu lampicu "check engine" reaguju odmahivanjem ruke i odlaganjem poseta servisu uzdajući se u sopstvenu dijagnostiku, rezultati studije vas neće iznenaditi.

Naime, istraživanje objavljeno na sajtu Reviews.com je pokazalo kako tek 36,1 odsto vlasnika na upaljenu signalnu lampicu reaguje odlaskom u servis na proveru vozila. I ne samo to, jer četvrtina ispitanika nikada ne ode na servis, a u prvih godinu dana na servis ode njih 29,6 odsto.

Kako piše Index, uteha može biti ta što se istraživanje odnosi na Ameriku i obuhvata relativno mali broj ispitanika, njih 1.239.

„Ne želim da znam šta ne valja. Verovatno se radi o popravci kvara koju trenutno ne mogu priuštiti“, jedno je od objašnjenja koje su dobili autori studije.

Međutim, ako želite da uštedite, neretko je bolje odmah proveriti šta je s automobilom. Jer ako ste među onih 9,2 odsto ispitanika koji čekaju da se nešto ozbiljno dogodi na autu pre servisa, popravka može biti izuzetno skupa.

Muškarci su ti koji će dvostruko češće odmahnuti rukom i zaključiti da servis još nije potreban. Žene su daleko savesnije, pokazuje ova studija i to posebno ako su starije od 45 godina – gotovo pola ispitanica odmah po aktiviranju signalne lampice ide na servis.

(Index.hr)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.