Najbolji trikovi za čišćenje koji će vam olakšati život -

Najbolji trikovi za čišćenje koji će vam olakšati životmontekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Ima li dosadnijeg kućnog posla od brisanja prašine? Pomoći će vam nekoliko efikasnih trikova koji bi mogli da vam značajno olakšati taj naporni zadatak.

Brisanje prašine ili usisavanje za mnoge je prava noćna mora, a naročito jer se radi o poslu čiji su efekti, na žalost. često kratkotrajni.

Pre nego što krenete u bitku s prašinom, proverite imate li sve što je potrebno za veliku akciju. Čistači prašine poput onih na drškama u šarenim bojama nisu od velike pomoći jer je samo dodatno raspršuju čestice prašine. Za pravo čišćenje najbolje je koristiti pamučne krpe ili one od mikrofibra jer će one pokupiti svu prljavštinu.

Prvo usisavanje, onda brisanje

Dobro je poznato pravilo da prašinu uvek prvo treba da brišete pa zatim usisavate. Bez obzira koliko ste oprezni, gravitacija će povući prašinu prema podu, stoga čuvajte podove za čišćenje nakon prašine. Osim toga, ako zadatke podelite prema danima, odrađivanje posla biće znatno olakšano. Jedan dan, na primer, možete se rešiti prašine u celom stanu, a sledeći dan npr. očistite sve podove. Radite li obrnuto, vreme je da prestanete. Jer kada usisavate, dižete prašinu pa je bolje ići predloženim redom – tek ćete onda obrisati sva dosadna mala zrnca koja se talože u prostoru.

Držite se istog rasporeda

Kako biste bili sigurni da ništa ne ostane, započnite brisanje prašine npr. od vrata. Odaberite jednu stranu i polazite u istom smeru da biste bili sigurni da ste ih detaljno očistili. Ovaj trik možete primeniti prilikom čišćenja u celom domu.

Započnite na jednoj lokaciji, kao što su vrata, i držite se tog principa.

Krenite od vrha

Još jednom je gravitacija na vašoj strani. Dakle, najpre uklonite prljavštinu s najviših predmeta u vašoj sobi, poput npr. tavanica, visokih polica, ormarića… Zatim nastavite da čistite prema radnim pločama i pločicama. Nakon toga pređite na mesta koja ste možda propustili.pancevo, beograd, novi sad

(A. J.)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.