fbpx
grejanje u kolima

Najveća greška koju prave skoro svi vozači čim sednu u auto

Nešto najbolje što je iko mogao da izmisli da vozače jeste grejanje u autu i pametne sprave koje omogućavaju da se auto zagreje pre nego sednete u njega.

Grejanje u autu vam se čini kao odlična ideja dok ujutru idete na posao i putujete po hladnoći, ali to nije baš sjajno rešenje. To što ćete uključiti grejanje vašem autu može više da škodi nego koristi.

Naviku da uključujete grejanje u autu sigurno imate još od vremena vaših roditelja i deluje vam sasvim logično da se vozite u toplom autu. Motori u novijim automobilima su mnogo drugačiji od onih koji se nalaze u automobilima koje su vozili vaši roditelji. Moderni automobili su napravljeni tako da mogu da funkcionišu u svim uslovima. Ovo je u potpunoj suprotnosti sa starijim modelima kojima je trebalo 10 do 15 minuta da se zagreju.

Kako biste ugrejali vaš automobil, sve što treba da uradite jeste da malo sačekate i on će se tokom vožnje ugrejati jer mu motor radi punom parom. Ukoliko još i uključite grejanje, potrošićete mnogo više benzina. Pored bespotrebnog trošenja benzina, višak goriva može da procuri unutar zidova cilindra i komore za sagorevanje. Umesto da produžavate vek trajanja vašeg automobila, vi ćete ovako samo da ga skratite, piše portal Magazin Novosti.

Ukoliko malo istrpite hladnoću i ne palite uvek grejanje, vaš automobil će duže da bude ispravan. Auto se brže greje kada je u pokretu, pa ne samo da ćete sačuvati gorivo i uštedeti novac, sačuvaćete i vaš auto od oštećenja. Pre nego što startujete automobil, potrudite se da vam svi prozori budu čisti od snega i leda, a auto će se tokom vožnje sam od sebe ugrejati.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble