Namirnice koje će ojačati vaš imunitet! -

Namirnice koje će ojačati vaš imunitet!montekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Najbolja odbrana od virusa je jačanje imuniteta pravilnom i uravnoteženom ishranom.

Namirnice koje je korisno uvrstiti u ishranu su one koje sadrže nutrijente važne za jačanje imuniteta -kvalitetne izvore proteina, dobrih masnoća, antioksidansa, ali i probiotika.

Naime, za neometan rad imuniteta treba paziti na probavu jer su dobre bakterije u debelom crevu i ravnoteža crevne mikroflore odgovorni su za celokupno zdravlje. U ishranu treba uvrstiti kvalitetne fermentisane mlečne proizvode poput jogurta i kefira.

A važni prirodni alati za borbu protiv gripa i očuvanje imuniteta za ovo vreme su:

Beli luk

70 posto beli luk smanjuje trajanje prehlade. Dobar je i za prevenciju jer smanjuje rizik od prehlade za 63 posto, pokazala je studija britanskog centra Garlic Centre.

Med

Med prirodno smiruje bol u grlu i deluje kao sredstvo za suzbijanje kašlja. To omogućuje telu da pojačava svoj imunitet u borbi protiv infekcija i groznice. Med se može jesti samo nekoliko puta dnevno, a dobro je ujutro popiti čašu mlake vode s par kapi limuna i malo meda koji će podstaći izlučivanje sline i odbranu od infekcija.

Nar

Nar sadrži antioksidanse koji smanjuju simptome prehlade. Deluju antimikrobno protiv bakterija koje uzrokuju mnoge respiratorne bolesti. Nar je bogat i vitaminom C koji vrlo brzo smanjuje simptome prehlade.

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.