fbpx
moljac, kako se resiti moljaca

Napadaju odeću ali i hranu: Kako se rešiti moljaca?

Moljci se mogu pojaviti u hrani, ali i u ormarima s odećom. Kada primetite moljce, odmah ih se morate rešiti jer se oni sami neće povući.

Kako se rešiti moljaca?

Prvi korak u rešavanju problema s moljcima je da izbacite svu potencijalno kontaminiranu hranu i iznesete je iz kuće. Izbacite svu hranu u kojoj ste našli moljca, nemojte bacati samo deo jer ćete verovatno uskoro imati isti problem.

S druge strane ako imate posla s moljcima na odeći, svu odeću stavite na gomilu. Operite odeću vrućom vodom i deterdžentom, a zatim osušite na srednjoj temperaturi kako biste ubili larve i rešili se dosadnih moljaca, osim ako etiketa za negu odeće ne preporučuje drugačije. Hemijsko čišćenje takođe može pomoći.

Kako biste sprečili nastanak moljaca u kuhinji i u ormaru važno je redovno usisavanje i čišćenje tepiha, zidova, ormara, kuhinjskih elemenata, ali i bacanje sve hrane kojoj je prošao rok trajanja.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble