Naučite da kažete svom telefonu "ne"time ćete učiniti puno toga za vašu vezu ili brak -
telefon, pametni telefon, mobilni, mobilni telefon, život, najnovije vesti, ne, zavisnost od telefona

Naučite da kažete svom telefonu "ne" - time ćete učiniti puno toga za vašu vezu ili brakmontekristo 0507


Spontano su se u naše veze i brakove ušunjali naši verni pratioci - mobilni telefoni. Naš telefon nam pruža utočište, zabavu, obavezu, nervozu, ali partnerov telefon malo toga čini za nas, osim što sestalno takmičimo sa njim za partnerovu pažnju i vreme.

Ako bi nam se iznad glave neki slučajem pojavile notifikacije o našim potrebama, željama, o partnerovim obavezama, komunikacija bi verovatno bila lakša i postali bismo ravnopravna konkurencija partnerovom telefonu. U realnosti, često gubimo bitku od poziva, poruka, Facebook-a, Instagrama, sportskih rezultata, novih video spotova, novih trejlera.

Odnos sa telefonom je postao mnogo bliži nego što je reč sa ostalim predmetima.Telefon je naš moderni dnevnik koji spava pored nas, prati nas u toku šetnji, pravi nam neophodno društvo u toku obroka, nezamenljiv je na putovanjima, pravi nam društvo kada god nam je potrebno i neiscrpan je izvor zabave i provođenja slobodnog vremena.

Pre nego što navedemo u čemu je sve telefon postao redovno “levo smetalo”, ne možemo zanemariti činjenicu da parovi održavaju svoj odnos i kada nisu zajedno upravo putem mobilnih telefona. Svakodnevna komunikacija je olakšana i puno toga može da se iskomunicira i dogovori i kada partneri nisu na istom mestu. Ti razgovori se uglavnom odnose na opšte informacije i organizacijske trenutke.

A šta se desilo sa otvorenom, dubljom komunikacijom kada pričamo o našim problemima, planovima i očekivanjima? Koliko vremena tome posvećujemo?Tada dolazimo do trenutka u kome shvatamo da su situacije za takve razgovore prilično smanjene, između ostalog upotrebom mobilnih telefona.Nije ni čudo što sve više parova izveštava kako su telefoni postali glavni izvor frustracija i svađa u njihovom odnosu.

U kojim situacijama je mobilni telefon prisutan a nepoželjan?

Vreme za spavanje

Trenutak kada se spremamo za odmor, za spavanje i pripremamo se za sledeći dan, često bude propraćen sa telefonom u ruci. Javio se savršen trenutak da odgovorimo na poruke svima kojima smo tog dana zaboravili, da proverimo šta smo sve tog dana propustili na internetu i da se malo družimo i zabavimo. Ista je situacija i sa druge strane kreveta.

A kako bi ti trenuci izgledali bez telefona? Možda i ne znamo jer smo i zaboravili na tu opciju. Izgledaju tako što tada imamo idealnu priliku da partneru posvetimo vreme, da čujemo šta se desilo novo kod njega/nje, da iskoristimo to vreme za intimne trenutke, da razgovaramo o tome šta smo i koga videli na društvenim mrežama, ali da razgovaramo, gledajući se pritom.

Zvuči kao izmišljanje tople vode? Možda da, ali mnogi parovi će se složiti da je to druženje postalo retkost u današnje vreme.

Zajednički ručak

Spremanje ručka, zajedničko ručanje, ali i gledanje tv-a uz obrok pruža nam savršen kontekst da provedemo kvalitetno vreme sa partnerom. Međutim, kada se na stolu pojave telefoni koji do iznemoglosti zvone i koje non-stop proveravamo - magični trenutak nestaje, svaka komunikacija se preseca u korenu i parovi postaju dvoje otuđenih ljudi za stolom.

Ovaj problem je veoma jednostavno rešiti uz zajedničku volju i dogovor da mobilni telefoni ne budu saborci tokom obroka. Barem tada.

Slobodno zajedničko vreme

Ponekad ulažete velike napore da isplanirate kako će trenuci u kojima nijedno od vas nema obaveze izgledati. Gde ćete ići, šta ćete prijatno raditi, da li ćete ostati kući i prosto odmarati jedno uz drugo. Ovo vreme bi takođe trebalo da bude zaštićeno i po pravilu neugroženo. Istina je, međutim, da mnogi partneri čak i u ovim jasno obeleženim zajedničkim trenucima moraju da se takmiče sa mobilnim telefonima za usredsređenu pažnju i vreme partnera.

Promenite navike, naučite da kažete svom telefonu “ne”.

Vožnja

Ukoliko ste se uputili na malo duži put, odjednom dobijate skoro neograničeno vreme da ispričate sve ono što niste stigli prethodnih dana i nedelja. Vi ili partner vozite, a sve što je potrebno da se ova magija ne izgubi je da suvozač “iskulira” svoj telefon i da pažnju usmeri da partnera. Vrlo često na red dođu nepredviđene teme, saznate nešto što nije moglo biti rečeno u svakodnevnoj jurnjavi i shvatite koliko su ti trenuci bitni za vaš odnos.

Koristite mobilni telefon i internet - pametno (smart). Mobilni telefoni treba da služe nama, a ne mi njima. Ukoliko shvatite da ste upali u njihovu zamku, da ste postali zavisnik, odvikavajte se, utišajte notifikacije koje su vam manje važne, izbrišite ono što vas više ne zanima a stalno vam stiže, ograničite sebi vreme na internetu i setite se gde kako je sve izgledalo ranije.

Time ćete učiniti puno toga za sebe, ali još više za vašu vezu ili brak.

(Bebac.com)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.