Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ne znate kako da se rešite vlage u kući? Stručnjaci imaju odgovor - | K-013 Portal
vlaga u kuci, kako se resiti vlage, vlaga na zidovima

Ne znate kako da se rešite vlage u kući? Stručnjaci imaju odgovor


Vlaga u stanu nije retka pojava, posebno zimi kada su vrlo niske temperature u jutarnjim i večernjim satima. Preterana vlaga stvara neprijatan vazduh, a može uništiti vaše zidove stvaranjem buđi i mrlja na zidovima, a nije dobra ni za zdravlje – dovodi do problema s disajnim putevima, alergija i lošeg sna.

Kako primetiti vlagu u kući?

Osim što bi vi mogli da počnete da se pojačano znojite, najlakši način za prepoznavanje vlage je uz pomoć vlagometra koji možete kupiti u bilo kojoj prodavnici s kućnom opremom. Normalan procenat vlage u sobi je do 30, 40 posto – ako vam vlagometar pokazuje da je između 45 i 50 posto trebalo bi da poradite na spuštanju nivoa, a stručnjaci iz Husky Air otkrivaju kako.

1. Koristite klima uređaj

On će prirodno redukovati vlagu u zatvorenom prostoru i pročistiti vazduh.

v

2. Koristite ventilaciju

Dok kuvate ili se tuširate, obavezno uključite ventilatore u tim prostorijama – i nemojte ih isključiti čim završite ove aktivnosti već ih ostavite upaljene još 30 do 60 minuta kako bi se nivo vlage spustio.

3. Tuširajte se u hladnijoj vodi

Topli tuš znači i više vlage u vazduhu koja se dosta teško izvlači iz kupaonice, pa se na pločicama i zidovima može stvoriti plesan. Da to izbegnete, tuširajte se u mlakoj vodi.

4. Sušite veš napolju

Mokri veš na sušilici i radijatorima stvara jako puno vlage u vazduhu, posebno zimi kada je upaljeno grejanje, a prozori zatvoreni. Kako biste to sprečili, stavite sušilicu napolje – na terasu ili u dvorište.

5. Nabavite isušivač vlage

Ovo je jedan od najboljih pomagača u borbi protiv vlage. Vazduh će postati hladniji i čistiji. Posebno su korisni leti kada je vruće.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...