fbpx
nega fikusa, fikus

Nega fikusa tokom hladnih dana

Fikus voli toplo vreme, pa zima i nije njegov prijatelj, tako da je sada važna nega. Mnoge biljke traže dodatnu negu tokom hladnijih meseci koji su krenuli.

Kao i mnoge sobne biljke, fikus je biljka koja voli toplo vreme. Poreklom je iz tropskih regija, tako da ne bi mogao da izdrži pravo zimsko vreme beu adekvatnih uslova. Nekada mu sam zavoren prostor ipak neće biti dovoljan.

Ciljevi nege fikusa tokom niskih temperatura nije toliko rast koliko preživljavanje. U idealnom slučaju, trebalo bi da samanjimo gubitak listova i dovedemo biljku u stanje mirovanja tokom zime.

Kako da negujemo fikus tokom zime?

Pre svega trudite se da biljka tokom letnjih meseci bude zdrava i negovana. Na taj način ćete tokom zime imati mogućnost da je održite takvom. Zato pazite da tokom toplijih meseci obratite pažnju na potrebe za negom ove biljke. Trebalo bi da ima bogato zemljište sa dobrom drenažom. Potrebna mu je čak i vlaga u tlu, ali ne preterano zalivanje.

Odaberite pravu unutrašnju lokaciju

Kada birate gde ćete u domu da držite fikus tokom zime, potražite mesto koje dobija mnogo sunčeve svetlosti. Fikusova priroda je da želi sunce i dosta svetlosti,što znači da preferiraju najmanje šest sati dnevno direktne sunčeve svetlosti. Dobro je i da jednom nedeljno rotirate biljku za četvrtinu kako bi njegovi različiti delovi imali prilike da budu izloženi svetlosti.

Preduzmite korake da sprečite opadanje lišća

Opadanje lišća je uobičajeno tokom zimskih meseci, ali nemojte da preterujete sa vodom ni tada. Izgubiće malo lišća kako temperatura pada i vazduh se suši, a ovo je prirodan način da biljka uštedi energiju. Tokom zime proredite zalivanje biljke, piše The Spruce.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble