Nekoliko praktičnih saveta ukoliko polijete tastaturu laptopa -
prosuta tečnost preko tastature, laptop

Nekoliko praktičnih saveta ukoliko polijete tastaturu laptopa
montekristo 0507


Ukoliko budete reagovali brzo i držite se nekoliko osnovnih pravila, postoji šansa da spasite tastaturu i računar.

Prolili ste tečnost po tastaturi laptopa? Za početak, odmah ga isključite iz struje i ugasite ga. Ako tečnost prodre kroz tastaturu i dođe do unutrašnjeg dela laptopa, ona može uzrokovati kratki spoj i oštetiti komponente.

Ukoliko gasite laptop, predlažemo da preskočite softversku komandu, već dugo držite dugme za paljenje. Nakon toga, ako možete, izvadite bateriju, predlaže Makeuseof.

Nakon što ste izvadili bateriju i osigurali da laptop više nije upaljen, pokupite svu tečnost koju vidite – kuhinjske krpe će vam ovde biti od velike koristi te ćete sprečiti dodatno prodiranje tekučnosti dublje u laptop. Ako možete, obavezno pokupite tečnost tako da je procuri među dugmiće na tastaturi. Pokušajte da ne gurate tečnost dublje.

Sledeći korak je sušenje unutrašnjih komponenti. Ako možete sigurno i jednostavno odvojiti spoljašnje kućište učinite to i sve unutra osušite. Nemojte da koristitei fen zato jer će stvoriti statički elektricitet, piše tportal.hr.

Nakon toga, pomerite dugmiće i počistite sve što je prošlo ispod – ako to možete (sve zavisi od tipa laptopa). Ako ne možete izvaditi tipke (nemojte koristiti silu), ostavite laptop kako je – i okrenite ga naopačke.

Nađite sigurno mesto gde možete postaviti laptop tako da je otvoren i da dugmići gledaju prema dole. Pokušajte da ga postavite tako da ne oštetite ekran, jer ćete u protivnom morati popravljati tastaturu i komponente.. Za svaki slučaj, ostavite laptop u ovom položaju minimalno 24 sata.

Nakon što ste osušili laptop, možda ćete imati problema s lepljivim tipkama. Uzmite obične vlažne maramice. Ako ste isprobali sve što smo nabrojali i laptop i dalje ne radi, vreme je za odlazak lokalnom serviseru koji će profesionalno pregledati i za naknadu otkloniti sve kvarove (ili spasiti hard disk/SSD).


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble