fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

ves masina, pranje u ves masini

Nikada ih nemojte prati: Ove stvari vam uništavaju veš mašinu

Ako želite da sačuvate i vreme i novac, ove stvari nikako nemojte ubacivati u veš-mašinu.

1. Kovanice

Svima se bar jednom desilo da kovanice završe u veš-mašini. Međutim, baš one mogu napraviti veliku štetu, a evo i zašto. Kovanice tokom pranju mogu da prođu filter i da završe u odvodnoj pumpi i tako unište krilca u odvodu. Takođe mogu da se zaglave u odvodnoj cevi i da blokiraju izbacivanje vode iz veš mašine, a u retkim slučajevima mogu oštetiti i staklo na vratima bubnja.

2. Ključevi

Ključevi nikako ne bi smeli da završe u mašini za pranje veša, zato dobro proverite sve džepove pre nego što ubacite farmerke na pranje. Razlog za to je što ključevi mogu ogrebati unutrašnjost mašine, oštetiti bubanj i stakleni deo vrata.

ves masina, pranje u ves masini

3. Grudnjak sa žicama

Ono što može oštetiti vašu veš-mašinu je i grudnjak sa žicama. Osim što vam žica iz grudnjaka može oštetiti drugu odeću, može uništiti i gumu veš-mašine.

4. Dlake kućnog ljubimca

Dlake vašeg ljubimca mogu naštetiti veš-mašini jer se mogu zalepiti za bubanj ili što je još gore – začepiti odvod.

5. Otirači za cipele

Otirači za cipele nikako ne bi smeli da završe u veš mašini i zato se preporučuje da ih operete ručno jer guma sa otirača može oštetiti pumpu i odvod mašine.

6. Patike

Patike ne bi trebalo da perete u veš mašini: i to ne samo zbog mašine, već i zbog njih samih. Čak i kada ih perete na 40 stepeni one se smanje.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.