fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

nova stolarija, zamena stolarije

Obradujte svoj enterijer novom stolarijom ovog leta

Nervira vas škripa prozora nakon svakog manjeg povetarca? Zimi vam računi za grejanje nisu bili nikad veći, a pri tom se niste ni ugrejali kako dolikuje? Možda je sada pravi trenutak da razmislite o postavljanju nove stolarije?!

Ovu vrstu majstorskih radova je najbolje raditi kada preko dana imamo optimalnu vremensku temperaturu. Zato je većina majstora već unapred angažovana tokom predstojećeg proleća i leta kada je postavljanje nove stolarije u pitanju.

Ipak, nemojte očajavati. Ni sada nije kasno da svoj dom oplemenite novim prozorima i terasnim vratima i spremno dočekate vreme letnje dane.

PVC prozori su se pokazali najkorisnijim i najefikasnijim kada se radi o novoj stolariji

Ako govorimo o materijalu od kojeg su napravljeni ramovi i profili prozora, definitivno među najtaženijim su pvc prozori jer su po ceni pristupačniji i zadovoljavaju odnos kvaliteta i cene.  Uz pvc stolariju dobićete savršenu toplotnu izolaciju, i znatno ćete uštedeti na računima za grejanje u hladnim zimskim mesecima. Sa druge strane, leti će vam stan biti zaštićeniji od prodiranja jake sunčeve svetlosti i pregrevanja prostorija.

Kada započinjete sa ovom vrstom posla, budite spremni na veliku prašinu u stanu pa je preporuka da se neko vreme, ukoliko imate prilike za to,  preselite na neko drugo mesto sve dok majstori ne privedu kraju svoje radove.

Sa novim prozorima idu  i nove roletne

Kada menjate stolariju, logičan sled događaja je i ugradnja roletni na prozorima. Zato je najbolje sve završiti u jednom potezu kako biste bili mirni sledećih nekoliko godina kada je stolarija u pitanju. Roletne služe da zaštite prozore od vremenskih neprilika ali isto tako pružaju znatno bolju izolaciju svim prostorijama u stanu.

Primetićete da u pojedinim stanovima nema zavesa upravo iz razloga jer roletne pružaju savršenu zaštitu od prodiranja jake sunčeve svetlosti, naročito tokom leta kada je UV zračenje najveće. One funkcionišu pomoću jednostavnog mehanizma pa tako ih sami možete podešavati u zavisnosti od toga da li želite intimniju atmosferu u svom stanu ili ne.

Kako da budete sigurni da ste izabrali pravu stolariju za svoj dom?

Postoje određene „cake“ koje vam mogu biti od koristi kada birate proizvođača i model stolarije. S obzirom da ćemo se u tekstu fokusirati na sve popularniju pvc stolariju, predočićemo vam na šta treba obratiti sve pažnju kod naručivanja odgovarajućeg modela. U moru ponuda, mnogi odustanu od detaljne pretrage i igrom slučaja izaberu neku firmu koja se bavi ugradnjom nove pvc stolarije.

Za početak gledajte težinu PVC profila

Iako se radi o plastici, materijalu znatno lakšem od drveta i aluminijuma od kojeg se takođe prave ramovi za prozore i vrata, među mnogobrojnim ponuđačima mogu se pronaći kvalitetniji modeli pvc stolarije. Apsolutno merodavni pokazatelj može biti težina pvc profila. Teži profili znače da se veća količina plastike utrošila kako bi se napravili i garantuju bolji kvalitet kao i duži vek trajanja.

Metalno ojačanje za veću sigurnost

Kada birate pvc profil za nove prozore i vrata, gledajte kakvo ojačanje imaju. Čelični ojačivači kojim su obloženi profili garantuju veću izdržljivost prozora naročito u slučaju spoljašnjih vremenskih neprilika.

Kvalitetno izabrana i dobro postavljena stolarija predstavlja investiciju koje će se isplatiti na duže staze.

(Lj. Bugarin)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.