Omiljena meta lopova: Ovo su automobili koji se najviše kradu -
automobili koji se najviše kradu

Omiljena meta lopova: Ovo su automobili koji se najviše kradu

Prema izveštaju Generalnog udruženja nemačke industrije osiguranja (GDV), prošle godine prijavljeno je 14.229 ukradenih automobila s kasko osiguranjem.

Time je načinjena šteta od oko 280 miliona evra, a posebno popularna su bila vozila iz SUV klase. Zanimljivo, u prvih deset nije se našao Golf, koji je već decenijama najčešće na meti lopova.

Ali zato su se na listi našli BMW X6 2. generacija, Land Rover Velar 1. generacija, Mazda CX-5 2. generacija, Lexus CT200 1. generacija, Toyota Prius + 1. generacija, Land Rover Range Rover 3. generacija, Lexus NX 1. generacija, Renault Talisman 1. generacija, Toyota GT86 1. generacija i Toyota RAV4 4. generacija, prenosi Večernji list.

U izveštaju takođe stoji da su lopovi ukrali manje novih automobila, a umesto toga više vozila starih između dve i tri godine. Razlog tome, tvrde stručnjaci, je pretpostavka da mnogi noviji modeli nude bolju zaštitu od krađe. Za vozače automobila takođe je pozitivan trend koji je objavio GDV, a to je da se broj krađa automobila u Nemačkoj smanjio u 2019. godini.

(Krstarica)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti