Ovih 10 stvari ne poklanjajte za Novu godinu -
ne poklanjajte za Novu godinu

Ovih 10 stvari ne poklanjajte za Novu godinu

Razmišljate o savršenom novogodišnjem poklonu za dragu osobu? Prilikom izbora morate biti pažljivi jer postoje pokloni koje nije primereno poklanjati. U redu je kupiti ih samo ako vam je osoba kojoj ste ih nameniti sama rekla da želi baš taj poklon.

Izdvojili smo neke od takvih poklona, pa ako se spremate za kupovinu proverite šta ne bi bilo dobro da kupujete:

1. Kućne ljubimice

Ukoliko niste potpuno sigurni da osoba želi kućnog ljubimca i da može da se brine o njemu, nikada nemojte da kupujete životinju za poklon. To se posebno odnosi na kupovanje ljubimaca deci koja još ne znaju samostalno da se brinu o njima. Ipak je reč o živom biću kom su potrebni pravilna briga i posvećenost.

2. Opremu za vežbanje

Koliko god osoba volela da vežba, oprema za vežbanje nije primeren poklon. Osim toga, osoba kojoj poklonite opremu za vežbanje mogla bi da se uvredi jer bi poklon mogla da shvati kao znak da treba da smrša.

3. Kremu protiv bora ili celulita

Isto kao i oprema za vežbanje, i kreme protiv bora ili celulita ne smeju se naći na listi potencijalnih darova. Jer, ko želi da dobije poklon koji mu govori da bi trebalo da se reši bora i celulita? Ako želite nekog da obradujete nekim proizvodom preparativne kozmetike, mnogo bolji izbor biće mirišljavi losion ili kupka.

4. Vagu

Poklon kojem se verovatno niko neće obradovati je – vaga. Ukoliko žena želi da ima vagu kod kuće, kupiće je sama. Poklanjanje vage jednostavno nije pristojno.

5. Nož

Poklanjanje noža donosi nesreću i posvađaćete se s osobom koja vam je poklonila nož, kaže praznoverje. Bez obzira da li verujete u to ili ne, nemojte poklanjati noževe jer, prema bontonu, oštri predmeti nisu prikladan poklon.

6. Kaktus

Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbegavajte i poklanjanje ruža s trnjem jer označavaju bušenje odnosa.

7. Sredstva za čišćenje

Kako godine odmiču, sve nas više raduju novi sunđeri za pranje posuđa, deterdženti i druga sredstva za čišćenje, ali nismo sigurni koliko će se vaši prijatelji i članovi porodice obradovati kada odmotaju poklon i ugledaju prašak za čišćenje i krpu za brisanje prašine. To bi mogli da shvate kao poruku da bi trebalo više da čiste.

8. Odevni predmeti za oblikovanje tela

I u ovom slučaju radi se o poklonu kojim ćete poslati poruku sličnu kao ako kupite vagu ili kreme protiv bora ili celulita. Sigurno ne želite dragoj osobi da za Novu godinu i Božić poručite da ima neke nesavršenosti koje bi trebalo da prikrije.

9. Ekstravagante poklone

Ako planirate kupovinu suludo skupog poklona, dobro razmislite o tom velikodušnom gestu. Velike su šanse da osoba koja će dobiti taj poklon i sama želi da učestvuje u odabiru, na primer, odredišta za odmor ili nekog skupog uređaja. Ekstravagante poklone posebno je dobro izbegavati ako imate novog partnera. Naime, putovanje ili skupi sat mogu da budu sjajan odabir za nekoga s kim ste dugo u vezi ili braku, međutim u kratkoj vezi mogu da stvore bespotreban pritisak i na početku veze koja tek treba da se razvija jednostavno nisu dobar odabir.

10. Isti poklon kao prošle godine

Možda se vaša mama prošle godine oduševila puloverom koji ste joj kupili, a vaša prijateljica rokovnikom pa bi najlakše bilo igrati na sigurno i ponovo im doneti istu stvar. Ipak, od te ideje bolje je odustati jer bi vaša mama i prijateljica mogle da pomisle da se niste potrudili ni da razmislite o tome šta da im kupite. Sigurno postoji još nešto što će im izmamiti osmeh na lice, piše zadovoljna.hr.

(Krstarica)Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.